REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sultinga, minkšta mėsytė ir iškepti ją skaniai nėra nieko sudėtingo. Marintas universalus, todėl puikiai tiks ir vištienai, tad drąsiai galite išbandyti“, sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Sultinga, minkšta mėsytė ir iškepti ją skaniai nėra nieko sudėtingo. Marintas universalus, todėl puikiai tiks ir vištienai, tad drąsiai galite išbandyti“, sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 2,2 kg anties; 1 v.š. maltos rūkytos paprikos; 1 v.š. druskos; 1 v.š. aliejaus; 1 a.š. maltų kajeno pipirų; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 a.š. maltų rozmarinų; 1–2 galvučių česnako.

Antį nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Dubenėlyje išmaišykite visus išvardintus ingridientus ir ištrinkite antį – tiek išorę, tiek vidų. Antį perdėkite į šaldytuvą ir marinuokite apie 2 val. Į anties vidų įdėkite česnako galvutes, padėkite ant grotelių, po kuriomis pakiškite gilesnę skardą riebalams nutekėti ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.

Tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite 1–1,5 val., palaistydami susidariusiais riebalais kas 15–20 min. Tuomet išimkite iš orkaitės, apdenkite folija ir palikite šiltai pastovėti 20–25 min. Patiekite su mėgstamu garnyru.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų