• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čia aš vienas pastebėjau tokią tendenciją, kad daugelyje maitinimo įstaigų kainos kyla, o porcijos traukiasi ir krenta kokybė?

30

Čia aš vienas pastebėjau tokią tendenciją, kad daugelyje maitinimo įstaigų kainos kyla, o porcijos traukiasi ir krenta kokybė?

REKLAMA

Prisipažinsiu, šį savaitgalį planavau palikti jus be apžvalgos, nes noru rašyti apie tai, kas blogai, paskutiniu metu nedegu.

Bet dažniausiai taip nutinka, jei kažką suplanuoji, tai kartais gaunasi atvirkščiai ir šį kartą jūsų dideliam liūdesiui jūsų be apžvalgos nepaliksiu.

Tad šioje apžvalgoje pabandysiu atrasti atsakymą į pirmame sakinyje jums užduotą klausimą.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

REKLAMA
REKLAMA

Dienos pietų meniu pasirinkimas

Pradėkime nuo dienos pietų valgytų restorane „Pas Prancišką“.

REKLAMA

Prie maitinimo įstaigos statuso nesikabinėsiu, dabar kas nori tas gali vadintis restoranu, kaip ir įmonės vadovas save dokumentuose įvardinti imperatoriumi.

Pakalbėkime apie maistą.

Dienos pietums iš siūlomų variantų pasirinkome po burokėlių sriubą ir kiaulienos guliašą.

Komplekto kaina – 7 €.

Panašiai daugelyje maitinimo įstaigų komplektas, į kurį įeina sriuba ir pagrindinis patiekalas, kainos svyruoja nuo 7 € iki 9 €.

REKLAMA
REKLAMA

Burokėlių sriuba

 

Burokėlių sriuba iš serijos – valgoma, bet toli nuo tos versijos, kurią būtų galima suvalgius pagirti. Ir juolab, jai toli iki tos, kurią apibendrindami sakome – gaminta lyg namie.

Kiaulienos guliašas

 

Kiaulienos guliašo pakrapijo į lėkštes taip lyg bandydami iš vienos porcijos padaryti dvi.

Tie kas yra dirbę virtuvėje žino, kaip yra išsisukama iš padėties, kai reikia iš vienos porcijos padaryti dvi. Sriubą skiedžia, o troškiniu arba kaip šiuo atveju kiaulienos guliašu pataško per visą lėkštę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad trumpai – restorane „Pas Prancišką“ už pietus sumokėję po 7 € išėjome alkani.

Tiesa, p. Pranciškau, pažvelkite į lėkštes ir pasakykite, ką bendro jūsų maitinimo įstaiga turi su restoranu?

Jei nesupratote klausimo, skaitykite tekstą toliau, ten rasite jums ir kitiems nesigaudantiems aiškų paaiškinimą.

REKLAMA

Sekantiems dienos pietums kviečiu persikelti iš Kauno į Klaipėdą.

Baras „Laura“

Čia jau dienos sriuba ir kiaulienos kepsnys su sūriu vienam kainavo – 7,80 €.

Šv. kopūstų sriuba su frikadelėmis

 

Šv. kopūstų sriuba apie nieką. Toks jausmas, kad sriubos sultinys nebuvo verdamas, o jame tik buvo numirkyti keli mėsos gabaliukai.

REKLAMA

Liūdna sriuba su dar liūdnesniu tęsiniu…

Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu

 

Virėjai, tiksliau tikri virėjai, supras, apie ką aš toliau rašysiu.

Man gėda už tas moteris, kurios dirba baro „Laura“ virtuvėje, gėda už baro savininkus.

Jūs likę tuose gūdžiuose 90-uose, ir jokio noro keistis. Kur fantazija, kur noras patiekti kažkaip kitaip?Negi noras kurti jums svetimas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasakysite – tai dienos pietūs, ko čia kabinėjiesi? O kabinėjuosi dėl to, kad turiu su kuo lyginti, ir tam, kad jūs suprastumėte, apie ką aš, teks man jums patiekti šiek tiek vaizdinės medžiagos, kaip turėtų, mano nuomone, būti patiekiami dienos pietūs svečiams.

Tam kviečiu visus persikelti šiek tiek už Klaipėdos į kavinę „Žaliasis slėnis XL cepelinai“, taip taip p. Pranciškau, gerai perskaitėte – kavinę, ne restoraną.

REKLAMA

Noriu atkreipti visų dėmesį, kad čia dienos pietūs – sriuba kartu su pagrindiniu patiekalu 7,5 €, net 30 centų pigiau nei prieš tai minėtame bare „Laura“.

Frikadelių sriuba

 

Kardinaliai kitokio skonio sriuba. Sodresnis sultinys, tirštesnė.

Makaronai su midijomis ir krevetėmis

 

Minėdamas, kad baras „Laura“ užstrigę 90-uose, aš turėjau galvoje, kad kiti jau šviesmečiais nubėgę į priekį ir dienos pietums sugeba patiekti kažką ne tik įdomiau, bet ir skaniau.

REKLAMA

Midijos, krevetės – dienos pietums…

Užkeptas vištienos kepsnys

 

Kepsnį gaminant dienos pietums galima užkepti ne vien sūriu, bet po juo padėti dar ir pomidorų, o ir su patiekimu lėkštėje galima štai taip padirbėti.

Kiaulienos šnicelis

 

Grill dešrelės

 

O grill dešrelės ir kiaulienos šnicelis savo porcijų dydžiu turėtų atsakyti į klausimą – ko tikisi dienos pietų valgyti važiuodami klientai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisingas atsakymas – skaniai ir sočiai pavalgyti nori kiekvienas dirbantis žmogus, nes lengvai perkasti gali ir namie, sėdėdamas prie televizoriaus.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Kai kokia maitinimo įstaiga užsidaro, bankrutuoja, aš niekada dėl to nepergyvenu, nes šiame versle išlieka stipriausieji.

Kitaip sakant, tie, kurie gamina su meile.

Net neabejoju, jei pirmos dvi tekste minėtos maitinimo įstaigos nekeis požiūrio į svečių maitinimą, o ir toliau išliks tame 90-jų lygyje, jie kasdienį svečių maitinimą iškeis į gedulingų pietų tiekimą ir keptos duonos prie alaus kepimą.

REKLAMA

Klientas su kiekvienais metais darosi vis išrankesnis, ir kartais pakanka vieno tokio apsilankymo, kad apie sugrįžimą ten, kur neskaniai pavalgei, pamirštum ilgam…

Video apžvalga:

  • Pas Pranciškų“

Jonavos g. 62, Kaunas

  • Baras „Laura“

Laukininkų g. 17a, Klaipėda

  • „Žaliasis slėnis XL cepelinai“

Jungtinė g. 2, Aukštkiemiai, 92359 Klaipėdos r.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

REKLAMA
man atrodo neskaniai ir pakankamai brangiai,pas mane namuose 100kartu skaniau ir graziau
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų