Gardūs bulviniai blynai pagal Liuciją: taip gaminti išmokė mama

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai. Aš taip pat juos pamėgau ir pradėjau sėkmingai gaminti savo virtuvėje“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Bulves sutarkuojame bulvine tarka. Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 š. bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražia apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.

 


Rašyti komentarą...
V
V
2021-01-20 13:03:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aš seniai taip blynus kepu. Sutarkuoju burokine, įmaišau kiaušinį, sūrio (nebūtinai) - ir kepu. Miltų nededu.
Atsakyti
-3

J
Janina
2021-01-20 21:27:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kam tie miltai?
Atsakyti
-7

J
Janina
2021-01-20 21:28:13
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kam tie miltai?
Atsakyti
-4

SKAITYTI KOMENTARUS (9)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų