Anot ekspertų, grikių ir perlinių kruopų kruopos išsiskiria iš kitų savo unikaliomis savybėmis.
Grikių ir perlinių kruopų vartojimas
Šiems produktams būdingas žemas glikemijos indeksas, t. y. jų gebėjimas palaipsniui ir tolygiai didinti gliukozės kiekį kraujyje. Dėl to jie pernelyg neapkrauna kasos, o tai ypač svarbu žmonėms, kurie rūpinasi sveikata arba turi medžiagų apykaitos problemų.
Tačiau tinkamų kruopų pasirinkimas yra tik pusė darbo. Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kaip patiekalas yra ruošiamas, kad būtų išsaugotas jo naudingumas sveikatai.
Mitybos specialistai įspėja, kad pridėjus riebių ingredientų, tokių kaip sviestas, pienas, cukrus ar mėsos sultiniai, gali labai pasikeisti košės poveikis organizmui.
Tokie priedai sukelia staigų insulino lygio šuolį, o tai sumažina patiekalo maistinę vertę. Norint maksimaliai išsaugoti naudingąsias grikių ir perlinių kruopų savybes, geriau jas virti ant vandens. Taip išvengsite nereikalingų kalorijų ir pernelyg didelės apkrovos organizmui.
Kartu leidžiama naudoti augalinius aliejus, taip pat pridėti nekrakmolingų daržovių ar grybų, jei nėra individualių kontraindikacijų šiems produktams.
Tokie deriniai ne tik išsaugo grūdų naudą, bet ir padaro patiekalą sotesnį ir labiau subalansuotą.
Ekspertai pabrėžia, kad kompetentingas požiūris į grūdinių produktų pasirinkimą ir paruošimą gali būti svarbus žingsnis sveikos gyvensenos link.
Grikiai ir perlinės kruopos paruošti be nereikalingų priedų, bus puikus energijos ir sveikatai palaikyti reikalingų naudingų medžiagų šaltinis.
Šis patarimas ypač svarbus tiems, kurie siekia kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje arba tiesiog nori tinkamai maitintis nekenkdami savo organizmui, rašo šaltinis.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!