REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

REKLAMA

Reikės:

  • 8 vidutinio dydžio bulvės;
  • 3 pak. x 180 g varškės;
  • 1 kiaušinis; 
  • 2 v. š. miltų;
  • 2 v. š. krakmolo;
  • druskos pagal poreikius. 

Padažui:

  • 60 g sviesto; 
  • 4 v. š. grietinės; 
  • Šviežių krapų;
  • Druskos.

Išvirtas bulves sutriname ir atvėsiname. Aš viriau be lupenos. Dedame kiaušinį, varškę, krakmolą, miltus ir druską. Masę išminkome ir suformuojame kukulius. Jeigu masė limpa prie rankų pavilgome delnus  vandeniu. Man išėjo 30 kukulių.

Į verdantį pasūdytą vandenį dedame kukulius ir verdame 4-5 minutes. Padažui ištirpiname sviestą, dedame grietinę ir trumpai pakaitiname. Dedame krapus ir druską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų