REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neramios dienos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Iš Telšių gegužės 9-ąją gimdyti atvežta moteris, kuriai nustatytos dvi ir 8 šimtosios promilės girtumas. 

Neramios dienos Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Iš Telšių gegužės 9-ąją gimdyti atvežta moteris, kuriai nustatytos dvi ir 8 šimtosios promilės girtumas. 

REKLAMA

Kaip naujienų portalui tv3.lt teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis, moteris paleista į namus. 

„Ji negimdys artimiausias dvi-tris savaites. Iki gimdymo dar tikrai likę laiko. Šiuo metu ji jau išsiblaivė. Su savimi neturi jokių dokumentų. Ji nežino, kada pastojo. Ją netrukus pasiims iš ligoninės socialiniai darbuotojai.

Moteris jau pagimdžiusi du vaikus, tačiau ji jų neaugina.“

Tai jau ketvirtasis atvejis per pastaruosius mėnesius, kai į šią ligoninę pristatomos girtutėlės moterys, netrukus turinčios gimdyti. 

Gresia pavojus

Sveikatos apsaugos viceministrės Linos Jaruševičienės teigimu, besilaukiančios moterys, kurios negeba atsisakyti žalingų įpročių, elgiasi neatsakingai, nes taip sukelia didžiulę gręsmę naujai gyvybei.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar daugiau – tai galima prilyginti kėsinimuisi į dar negimusio kūdikio gyvybę, kas yra neatsakinga ir lengvabūdiška. Taip elgtis – nevalia. Be to, ir aplinka bei bendruomenė turėtų elgtis atsakingai, ne tik neščioji.

REKLAMA

Svarbu suvokti, kad sėkmingam nėštumui užtikrinti reikalinga ne tik medicininė priežiūra, bet ir atsakingi būsimos mamos veiksmai nėštumo metu. Saugios alkoholio dozės nėščiajai nėra, narkotikai ir tabakas – taip pat. O jei nėščioji visa tai vartoja kartu – daroma dar didesnė žala būsimai gyvybei“, - pabrėžia viceministrė L. Jaruševičienė.

Anot jos, augantis moterų ir jaunų merginų alkoholio vartojimas – viena iš didžiausių sveikatos ir socialinių problemų.

„Svarbu suprasti, kad poveikį gali turėti ir vienkartinis alkoholio pavartojimas, nes jis lengvai pereina per placentą ir pažeidžia besiformuojantį vaisių, o tai gali sukelti vaisiaus alkoholinį sindromą (VAS).

REKLAMA
REKLAMA

Šis sindromas lemia besivystančio kūdikio augimo atsilikimą, nervų sistemos vystymosi sutrikimus, organų vystymosi anomalijas. Labiausiai alkoholis ir jo skilimo produktai pažeidžia kūdikio smegenis“, - sako viceministrė L. Jaruševičienė.

Ne pirmas atvejis 

Primename, kad šiandien naujienų portalas tv3.lt rašė apie kitą šeimą, kurioje kūdikį pagimdė girtutėlė moteris. Mažiau nei prieš mėnesį Klaipėdoje neblaiviai gimdyvei gimusi mergaitė – jau laikinų globėjų rankose.

Visgi, bus stengiamasi, kad mergytė galėtų grįžti į šeimą. Lietuvą sukrėtė neblaivios gimdyvės istorija, kai Klaipėdoje gimė ir neblaivi mergytė. Dabar jau aišku, kad mergytė kol kas auga laikinų globėjų šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų