Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
2019.04.18 14:38
Marmurinis pieniško šokolado keksas

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Artėjant didžiajai pavasario šventei – Velykoms, kada visi artimieji susiburia prie gausaus vaišių stalo, jau pradedama sukti galvą, kokiais skanėstais namiškius nustebinti šiemet.

Siūlome išbandyti marmurinį keksą, tinkantį tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Tikėtina, kad šis keksas abejingų nepaliks!

Keksui pagaminti reikės:

120 g minkšto sviesto, 150 g cukraus, 2 didelių kiaušinių, 70 g riebios grietinės, 125 ml pieno, 210 g „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“, 2 arb. š. kepimo miltelių, 1 arb. š. vanilinio cukraus, ¼ arb. š. druskos, 100 g pieniško šokolado.

Kekso gaminimo eiga:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite 20x12x8 cm dydžio kekso kepimo formelę.

REKLAMA

2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.

3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.

4. Sudėkite grietinę, supilkite pusę pieno. Išplakite.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

6. Tešlą padalinkite į dvi daugmaž lygias dalis. Atidėkite į šalį.

7. Į nedidelį dubenėlį suberkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą. Užpilkite likusia puse pieno. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie minutę, vis išimdami ir pamaišydami kas 20 sekundžių, kol gausite vientisos konsistencijos šokoladinį pieną. Įmaišykite jį į vieną dalį tešlos.

8. Paruoštas tešlas – šviesią ir šokoladinę – pakaitomis susluoksniuokite kepimo formelėje. Iš pradžių ant formelės dugno paskleiskite kelis šaukštus šokoladinės tešlos, ant šios – porą šaukštų šviesios tešlos, ir t.t. Nesistenkite tešlos sluoksniuoti labai tolygiai: šviesi tešla bus tirštesnė, todėl ją galite dėlioti tiesiog šaukšteliu, o šokoladinės tešlos bus šiek tiek daugiau, todėl jos sluoksnius galite daryti storesnius.

9. Paruoštą keksą kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku, - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.

10. Leiskite keksui atvėsti kepimo formelėje apie 10-15 minučių, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

11. Papuoškite. Atvėsusį keksą apibarstykite milteliniu cukrumi, papuoškite smulkinto šokolado gabalėliais, rozmarino šakelėmis, gėlių žiedeliais, šviežiomis šilauogėmis.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Ekonomika auga, tačiau skurstančiųjų Lietuvoje nemažėja
DABAR RODOMA
Ekonomika auga, tačiau skurstančiųjų Lietuvoje nemažėja
DABAR RODOMA
Pasirodė skandalingasis Rolando Skaisgirio vaizdo įrašas: panašumai su asmeniniu gyvenimu
DABAR RODOMA
Vilniaus daugiabutį užpuolė žiurkės: gyventojai panikuoja
DABAR RODOMA
Prasidėjo išankstiniai prezidento ir parlamento rinkimai
DABAR RODOMA
Saulio Prūsaičio daina „Namo reiks pareiti“
DABAR RODOMA
Tragedija studentų miestelyje: kvailiodama žuvo studentė
DABAR RODOMA
Kandidatai ir jų skirtumai: kas yra kas?
DABAR RODOMA
Kraupiai sužalotas šuo kankinosi kelias savaites: ieško niekadėjų
DABAR RODOMA
Elektromagnetinės bangos baugina ligonius
DABAR RODOMA
Fenotipologas rėžė, kokios moters geidžia kiekvienas vyras: paskui tokią vyrai eina šniūrais
REKLAMA
REKLAMA

TELEVIZIJA




×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų