Vištienos kepsniai

Vištienos kepsniai

Jei turite vištienos ir norite ją pagaminti skaniai ir be didelio vargo, išbandykite šį receptą. Jis nepaliks abejingų, o skonio dar ilgai nepamiršite. 

Jums reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 150 gramų sūrio, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus, vyšninių pomidoriukų, baziliko, kario, 2 kiaušinių, 2 saujų džiūvėsėlių. 

Iš pradžių vištienos krūtinėlę įpjaukite, ir atlenkite, kad kepsnys taptų didesnis. Jeigu norisi mažesnių bei daugiau kepsnių, tada galite įpjauti per visą filė, ir iš vienos gausite du gabalėlius. Krūtinėlę užklokite su maišeliu, kad išmušant nesitaškytų sultys.

Pamušame kočėlu.

Tuomet vištienos filė pabarstykite su prieskoniais: druska, pipirais ir kariu. Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius, kitoje suberiame dvi saujas džiūvėsėlių, o trečioje sutarkuojame sūrį. Į keptuvę įpilkite aliejaus. Keptuvę gerai įkaitinkite.

REKLAMA

Tada vištieną pradžioje pamirkykite kiaušinio plakinyje, po to pavoliokite džiūvėsėliuose ir vėl plakinyje, o tada sutarkuotame sūryje. Dedame į karštą keptuvę bei ant didelės ugnies apkepame greitai apie 2 minutes.

Paskui vištienos kepsnius sudedame į skardą, primėtome į dvi arba keturias dalis pjautus pomidorus, pamėtome baziliko arba kitų mėgiamų prieskoninių žolelių, pabarstome likusiu sutarkuotu sūriu ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 10 minučių, arba kol sūris gražiai išsilydis. Skanaujame!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Gairės:  maistas, receptas, lėkštė
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Gynybos ekspertas sužavėtas: merginas šaukti į kariuomenę – puikus sumanymas
DABAR RODOMA
Gynybos ekspertas sužavėtas: merginas šaukti į kariuomenę – puikus sumanymas
DABAR RODOMA
Kruvinos Velykos Panevėžyje: mirus porai 13-metė liko našlaite
DABAR RODOMA
Tragiškos Velykos turistų rojuje: žuvo 215 žmonės, nugriaudėjo aštuoni sprogimai
DABAR RODOMA
Gedimino kalnas – pinigus ryjanti vieta: reikalauja daugiau
DABAR RODOMA
Aiškėja tikroji motociklininko žūties priežastis
DABAR RODOMA
Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Meschino ruoštos velykinės vaišės supykino Jankevičių
DABAR RODOMA
Valdas Adamkus žmonėms siunčia svarbią žinią
DABAR RODOMA
Naujausi kandidatų į prezidentus reitingai: užvirė žūtbūtinė kova
DABAR RODOMA
Pateko į aferisto pinkles: patikli kaunietė prarado 4 kambarių butą
REKLAMA
Kotletai kepti orkaitėje
Kotletai daugeliui lietuvių siejasi su paprasta, gardžia, greitai pagaminama vakariene. Skonis pranoks lūkesčius ir sužavės nuo pirmojo kąsnio.  Jums reikės: kilogramo ...
Vištienos ketvirčiai (Gamink su Audrone nuotr.)
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė šeimą palepino vištienos ketvirčiais su česnakine plutele. Jos teigimu, ketvirčiai gavosi labai skanūs, mėsytė minkšta, tiesiog atšoko ...
Naminiai kijevo kotletai
Gaminti Kijevo kotletus nėra sunku, jie gali pavykti kiekvienai šeimininkei, tereikia tiksliai žinoti, kaip pagaminti. Dalijamės receptu, kurio autorė sako, kad taip paruošti ...
Pikantiška mišrainė
Per Velykas išsivirėte per daug kiaušinių ir nežinote ką su jais daryti? Puiku sunaudojimo būdu gali tapti pikantiška mišrainė, kuri idealiai tiks ant paskrudinto batono. ...
Antis (nuotr. 123rf.com)
Šiandien tikriausiai ant daugelio lietuvių stalų puikuosis gardžioji antis. O būtent tam dalijamės iš tiesų puikiu receptu, kuris antį pavers gardžia ir minkštute.  ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų