REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Pasaulį išvydo trynukai (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Ką tik mama tapusi Beata Bienias (36) dėl sveikatos problemų buvo beprarandanti viltį kada nors susilaukti vaiko, rašoma mirror.co.uk.

13

Ką tik mama tapusi Beata Bienias (36) dėl sveikatos problemų buvo beprarandanti viltį kada nors susilaukti vaiko, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Dešimt metų pastoti negalėjusi moteris susilaukė trejetuko, kai vienas vaisius buvo pradėtas dirbtinio apvaisinimo būdu, o dvynukų gyvybė tą pačią savaitę užsimezgė natūraliai.

Beata Bienias (36) dėl sveikatos problemų – policistinių kiaušidžių ir savo kone 110 kg svorio – buvo beprarandanti viltį kada nors susilaukti vaiko.

Tačiau moteris svorį numetė ir gavo daugiau, nei kada nors buvo svajojusi, kai dirbtinio apvaisinimo pagalba pagaliau pastojo.

Neįtikėtina, tačiau vos kelioms dienoms likusi iki embriono perkėlimo, jos gimdoje natūraliu būdu užsimezgė ir dvynukų gyvybė.

REKLAMA
REKLAMA

Šį nėštumą viena vaisingumo ekspertė apibūdina kaip „beveik neįmanomą“. Beata ir jos vyras Pawelas (40) dabar yra keturių savaičių Amelijos ir dvynukų Matyldos ir Boryso tėvai.

REKLAMA

Laimingai mamai apstulbę gydytojai pranešė, kad jos ne identiškų dvynių gyvybė užsimezgė natūraliu būdu, vos kelios dienos prieš mėgintuvėlyje pradėto embriono perkėlimą praėjusių metų gegužės 2 dieną.

Apstulbę tėvai dar vis nežinojo, kad Beata jau laukiasi dvynių, kai jiems buvo pranešta, kad dirbtinis apvaisinimas buvo sėkmingas.

Gamykloje dirbanti Beata iš Corchamo, Wiltshire‘o sako: „Tai buvo didžiausias stebuklas. Niekada nemaniau, kad man nutiks toks neįtikėtinas dalykas.

Daugelį dienų praleidau galvodama, kad gal esu žmogus, kuris niekada nesusilauks vaikų. Tikra niekada net negalėjau įsivaizduoti, kad išnešiosiu juos tris visus kartu.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais vis dar negaliu tuo patikėti, kai žiūriu į jų trijulę. Esu labai laiminga.“ – pridėjo ji.

Vaisingumo ekspertė Emma Cannon, šioje srityje dirbanti jau 25 ir įkūrusi „Emma Cannon“ kliniką Chelsea, Londone, buvo apstulbusi, kai sužinojo apie Beatos trejetuką.

Ji sakė: „Per 25 metus vaisingumo specialistės darbo vos vieną ar du kartus esu mačiusi atvejų, kai moteris natūraliai pastoja dirbtinio apvaisinimo procedūrų metu.

Tačiau taip niekada nėra nutikę prieš embriono perkėlimą – paprastai tokiais atvejais nusprendžiama tęsti natūralų nėštumą ir stabdyti dirbtinio apvaisinimo ciklą.

Niekuomet nesu sutikusi žmogaus, kuris būtų natūraliai pastojęs prieš embriono perkėlimą arba tuo pačiu metu ir tuomet būtų nusprendęs taip pat pastoti dirbtinio apvaisinimo būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet taip pat žinau, kad dar toli gražu nežinome visko ir stebuklų tikrai būna. Linkiu Beatai kuo didžiausios sėkmės su trimis jos stebuklais.“ – pridėjo Emma.

Beata su vyru Pawelu bandė susilaukti vaiko nuo pat tada, kai pora susituokė prieš aštuonerius metus. Jie paaiškino, kaip įvyko trejetuko stebuklas:

„Buvo tikra sumaištis, bet mano pirmas ultragarso tyrimas parodė, kad dvynukų gyvybė užsimezgė vos kelios dienos prieš Amelios.

Vaisingumo klinikoje sako, kad negalima mylėtis keturias dienas prieš kiaušialąsčių paėmimą, nes dėl hormonų tuomet apvaisinama daugiau kiaušialąsčių, nei paprastai.

Bet turbūt mes šiam reikalavimui nepaklusome, nes ultragarsas parodė, kad dvynukai buvo pradėti kažkuriuo metu tą pačią savaitę, kai vyko embriono perkėlimas.“

REKLAMA

Prisimindama tą akimirką, kai sužinojo, kad laukiasi trijų vaikų, Beata sakė: „Ultragarso technikė atsisuko į mano vyrą ir paklausė, ar nenorėtume prisėsti.

Tuomet ji mums pranešė, kad mato tris vaisius.“

Beata vaisingumo klinikoje Bathe lankėsi beveik ketverius metus prieš pastodama – jai buvo patariama numesti svorio, kad padidėtų šansai pastoti.

2017 metų vasarą ji pradėjo dalyvauti „Cambridge Weight Plan“ programoje ir per šešis mėnesius numetė net 30 kg.

Beata sako: „Aš buvau labai motyvuota. Norėjau pastoti. Labai džiaugiausi numetusi svorio. Tikrai didžiavausi kiekvieną savaitę vis krentančiu svoriu. Tai buvo nuostabu.“

2018 metų vasario mėnesį Beatos šeimos gydytoja ir svorio metimo konsultantė davė savo sutikimą pradėti kraujo tyrimus dirbtiniam apvaisinimui. Injekcijos jai buvo pradėto balandžio mėnesį, o embriono perkėlimas atliktas gegužės 2 dieną.

REKLAMA

Ji sako: „Tai buvo nuostabu. Labai emocionalus laikotarpis. Labai laukiau, kol bus paimtos mano kiaušialąstės. Kai į mano kūną buvo perkeltas embrionas, verkiau.“

Tačiau taisyklės, kurių tuo metu turėjo laikytis Beata, griežtai rodė, ką jai galima daryti, o ko ne – viena iš šių taisyklių buvo keturias dienas prieš embriono perkėlimą neužsiimti seksu.

Beata tęsia pasakojimą: „Prieš darantis nėštumo testą rekomenduojama palaukti 14 dienų, bet aš nebegalėjau laukti ir pasidariau jį po devynių dienų.

Kai pamačiau tas dvi linijas, nuėjau į vaistinę ir nusipirkau dar penkis ar šešis testus, kad būčiau tikra. Tai buvo kažkas nuostabaus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet manydami, kad Beata laukiasi vieno vaikelio, būsimi tėvai išvažiavo dvi savaites pailsėti.

Sugrįžusi pora nuvyko pasidaryti pirmojo ultragarso tyrimo į vaisingumo kliniką Bathe. Beata atsimena: „Prieš tyrimą ultragarso technikė man sakė labai nesijaudinti, jei pirmojo tyrimo metu dar nieko nesimatys.

Bet tuomet ji atsisuko į mano vyrą ir paklausė, ar nenorėtume prisėsti. Jis atsakė, kad geriau pastovės, ir tuomet ji mums pasakė, kad mano gimdoje yra trys kūdikiai.“

Beata tęsia pasakojimą: „Tai buvo didžiausias stebuklas. Tikrai niekada net negalėjau įsivaizduoti, kad išnešiosiu juos tris visus kartu.

Mums buvo pasakyta, kad du dvynukai buvo pradėti natūraliai. Negalėjau tuo patikėti – po tiek metų bevaisio bandymo pastoti, laukiausi ir dirbtinio apvaisinimo pagalba, ir natūraliai.“

REKLAMA

Susijaudinusi mama pridėjo: „Nėštumas praėjo puikiai, be jokių nesklandumų.

Iš pradžių labai nerimavau, sužinojusi, kad laukiuosi trejetuko. Bet nekilo jokių problemų. Man procesas labai patiko.

Visi mane prižiūrėję žmonės buvo nuostabūs – manimi puikiai rūpinosi „Royal United Hospital“ Bathe darbuotojai.“ Amelia, Matylda ir Borysas gimė po Cezario pjūvio „Royal United Hospital“ ligoninėje gruodžio 13 dieną, nėštumui pasiekus 34 savaites.

Amelija gimusi svėrė 2,3 kg, Matylda – 1,9 kg, o mažasis Borysas – tik 1,8 kg. Tačiau Beata sako, kad visi trys kūdikiai jaučiasi puikiai ir „auga per greitai“.

Laiminga mama sako: „Džiaugiuosi viskuo, net ir tuo, kad jie prišlapina į lovytę ir ją reikia valyti. Maitinu juos beveik kas tris valandas ir kasdien einame pasivaikščioti.

Mano vyras beprotiškai didžiuojasi trimis savo kūdikiais ir glaudžia juos prie savęs kasdien grįžęs iš darbo. Tikrai nežinojau, ko tikėtis staiga tapus trijų vaikų mama. Bet esu labai laiminga.“ - prideda ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų