• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Amerikos širdies asociacijos (American Heart Association) konferencijoje mokslininkai pateikė įrodymų, kad gėrimai su cukrumi, įskaitant vaisių sultis, padidina mirties nuo širdies ligų ir kitų ligų riziką.

 Amerikos širdies asociacijos (American Heart Association) konferencijoje mokslininkai pateikė įrodymų, kad gėrimai su cukrumi, įskaitant vaisių sultis, padidina mirties nuo širdies ligų ir kitų ligų riziką.

REKLAMA

Mokslininkų išvados susijusios tik su gėrimais. Mokslininkų teigimu, maisto produktai, kuriuose yra didelis cukraus kiekis, nepatvirtina pavojaus šiuo aspektu.

„Paaiškėjo, kad tiems, kurie per dieną gėrė daugiau nei 680 g cukraus gėrimų, mirties nuo širdies ir kitų ligų rizika buvo dvigubai didesnė už tuos, kurie gėrė mažiau nei 30 gramų“, - sakė projekto ekspertas Jeanas Welsh.

Pasak mokslininkų, gėrimuose, kuriuose yra gausu cukraus, nėra maistinių medžiagų, kurios galėtų sulėtinti cukraus absorbcijos procesą organizme, o cukraus turintys maisto produktai turi riebalų ir baltymų, kurie sulėtina medžiagų apykaitą.

Todėl saldieji gėrimai yra pavojingesni nei saldūs maisto produktai: jie iš karto suteikia galingą cukraus antplūdį į organizmą.

Dėl šios priežasties vidaus sistemos naudoja papildomus išteklius cukraus stabilizavimui, o tai silpnina imuninę sistemą ir trukdo kovoti su patogeninėmis medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų