REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėja žiemos švenčių laikotarpis ir, deja, tai taip pat reiškia, kad padaugės įsilaužimų į namus. Štai ką reikia daryti, kad namai būtų saugūs, rašoma dailystar.co.uk.

Artėja žiemos švenčių laikotarpis ir, deja, tai taip pat reiškia, kad padaugės įsilaužimų į namus. Štai ką reikia daryti, kad namai būtų saugūs, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Gruodis - švenčių ir geros valios laikas, tačiau tai taip pat mėnuo, per kurį užfiksuojama daugiausia įsilaužimų į namus.

Įsilaužimu laikomi tokie atvejai, kai tam teisės neturintis asmuo įsibrauna į jam nepriklausantį pastatą ar bet kurią pastato dalį ir tuomet ką nors iš ten pavagia ar bando pavogti.

„Terry's Fabrics“ pagal JK Informacijos laisvės aktą gautais duomenimis, Didžiojoje Britanijoje 2017 metų gruodį užfiksuoti 15 288 įsilaužimai į namus ir 10 710 įsilaužimai į komercinės paskirties patalpas.

Ypatingai susirūpinti turėtų Londone, Didžiajame Mančesteryje ir Vakarų Jorkšyre gyvenantys žmonės, kadangi daugiausia įsilaužimų registruojama būtent šiose vietovėse.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonėms namuose kaupiant brangias Kalėdų dovanas, regis, nusikaltėliai tuo naudojasi. Nepamirškite, kad ypač svarbu niekam nesakyti, jog išvažiuojate, neskelbkite nuotraukų apie tai, jog šiuo metu atostogaujate. Tai gali būti lemtinga klaida, dėl kurios jūsų namai bus apvogti. 

REKLAMA

Štai kaip apsaugoti namus per šias Kalėdas.

1. Nepalikite namų atrodančių taip, lyg juose nieko nebūtų

Kad namuose nieko nėra, galima pastebėti iš kelių akivaizdžių ženklų, todėl nepakliūkite į šiuos spąstus. Prieš išvykstant galima imtis nesudėtingų priemonių, kuriomis apgausite potencialius įsilaužėlius.

• Palikite žaliuzes ir užuolaidas atitrauktas – jei dienos metu užuolaidos yra užtrauktos, tai - akivaizdus ženklas, kad namuose nieko nėra. Jei turite patikimų kaimynų, paprašykite jų ryte ir vakare užeiti į jūsų namus ir užtraukti bei atitraukti užuolaidas.

REKLAMA
REKLAMA

• Taip pat paprašykite kaimynų paimti jūsų paštą, kad pašto dėžutė nebūtų sausakimša. Arba galite naudoti pašto paslaugomis, saugančiomis jums skirtus laiškus tol, kol grįšite.

• Investuokite į šviesą įjungiantį ir išjungiantį laikmatį, kad vakare jūsų namuose įsijungtų šviesa. Įsitikinkite, kad lempos pro langą nesimato, kitaip pro langą matysis, kas vyksta namuose, ir jūsų pastangos nueis veltui.

2. Vertingus daiktus slėpkite neakivaizdžiose slėptuvėse

Jei kas nors žvilgtelėtų pro langą, visus vertingus daiktus paslėpkite. Neviliokite vagių lyg parodoje išdėliotais naujausiais prietaisais, kurie matytųsi pro langus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei, nelaimei, į jūsų namus būtų įsilaužta, visus vertingus daiktus išslapstykite skirtingose vietose ir neslėpkite jų akivaizdžiose slėptuvėse, pavyzdžiui, kojinių stalčiuje ar po lova.

Gera mintis yra suvynioti vertingus juvelyrinius dirbinius į foliją ir paslėpti juos šaldiklyje tarp maisto produktų.

3. Įsitikinkite, kad turite tinkamą namų draudimą

Prieš išvažiuodami, pasirūpinkite tinkamu namų draudimu, kuris galiotų ir tuomet, kai namuose jūsų nėra.

Būtinai susipažinkite su draudimo išimties atvejais, kad nelaimės atveju nebūtų nemalonių staigmenų.

Taip pat verta išsiaiškinti, kuriam laikui pagal draudimo sąlygas galite būti išvykę ir užsirašyti svarbius kontaktinius telefono numerius, jei kartais prireiktų susisiekti su draudimo kompanija atostogų metu.

REKLAMA

4. Socialiniuose tinkluose nesidalinkite žiniomis, kad atostogaujate

Tokiu neatsargumu turbūt galima apkaltinti mus visus – „Facebook“ įrašus pradedame skelbti jau nuo pat oro uosto registracijos, tačiau turėkite omenyje, kad ši informacija yra vieša ir ją gali pamatyti potencialus įsilaužėlis.

Kad važiuojate atostogauti ir kuriam laikui sakykite tik artimiems draugams bei šeimos nariams. Jei galite, prieš keldami atostogų nuotraukas į socialinius tinklus, palaukite, kol grįšite namo.

Buvęs Anglijos futbolo rinktinės kapitonas tapo įsilaužėlių auka, socialiniuose tinkluose pasidalijęs savo atostogų su šeima nuotraukomis – iš jo vilos buvo pavogta vienetinių daiktų už 400 000 svarų sterlingų.

5. Viską išjunkite

Prieš iškeliaudami, įsitikinkite, kad visa elektros įranga yra išjungta iš rozečių – nepakanka tiesiog nuspausti mygtuką. Tokiu būdu sutaupysite energijos ir pinigų, o taip pat sumažinsite gaisro namuose riziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų