REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Vokietija vilioja kalėdinėmis mugėmis (nuotr. Organizatorių)

Į parduotuvių lentynas pamažu atkeliaujančios šventinės dekoracijos pranašauja apie ne-numaldomai artėjančią stebuklingiausią žiemos laiką – Kalėdas.

4

Į parduotuvių lentynas pamažu atkeliaujančios šventinės dekoracijos pranašauja apie ne-numaldomai artėjančią stebuklingiausią žiemos laiką – Kalėdas.

REKLAMA

Sukasi ir minčių virtinė: kaip šiemet nustebinsime artimuosius? Kelionių ekspertai atkreipia dėmesį, jog šventinės nuotaikos ir dovanų paieškas galite derinti su atostogomis, aplankydami unikalias Kalėdines muges Vokietijoje.

„Šventinės kelionės yra populiarus pasirinkimas šaltuoju sezonu, o advento laikotarpis – puiki galimybė turizmą suderinti su pasiruošimu šventėms. Šiuo laikotarpiu lietuviai keliauja keltais iš Klaipėdos į Kylį, siekdami apžiūrėti įspūdingomis Kalėdų mugėmis garsėjančią Vokietiją.

Čia galima rasti ne tik tradicinių amatininkų dirbinių, kulinarinio paveldo, bet ir pama-tyti netikėtas šventines instaliacijas, pasisemti naujų idėjų savo šventei bei pakilios nuotaikos iš vokiečių“, – teigia Neringa Sinkevičienė, keltų bendrovės DFDS Rinkodaros kampanijų Baltijos šalims vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, kelionė keltu su nuosavu automobiliu, labai patogus pasirinkimas šiuo laikotarpiu, nes taip galima ne tik aplankyti ir apžiūrėti ne vieną kalėdinę pasaką primenantį miestą, bet ir gausiai apsipirkti jose vykstančiose mugėse ir prekybos centruose bei be jokio vargo pirkinius ir dovanas saugiai parsigabenti namo.

REKLAMA

Kalėdinė pasaka Hamburge

Šimto kilometrų atstumu nuo Kylio uosto Šiaurės Venecija pramintas miestas nuo lapkričio vidurio išdabinamas šventinėmis girliandomis, prisipildo gardžiais kvapais, praeivių šypse-nomis bei šventinėmis giesmėmis.

Savo unikaliais dirbiniais, skanumynais ir karštu vynu vilioja ne viena čia atsidaranti mugė. Vietinių ir Hamburgo svečių dėl pasaką primenančios stilistikos mėgstamiausia mugė įsikuria Rotušės aikštėje. Ilgai svarstyti, kurias aplankyti verta, nereikėtų.

Per keletą dienų suderinti poilsį, pramogas ir pasivaikščiojimus po keletą gražiausių – visai nesudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

Jog netektų tik vaikštinėti po muges, Hamburge galima pasimėgauti istorine architektūra ir išskirtiniu miesto žavesiu. Tą galite padaryti pasirinkę pasiplaukiojimą kruizu, kurio metu išvysite istorinį Hamburgo rajoną, pramoninę ir uosto dalį, prasuksite pro laivų statyklas, kuriose stovi istoriniai Vokietijos karo laivai. Išraiškingo ir turiningo gido pasakojimo galėsite klausytis ir anglų kalba.

Patirkite viduramžiais dvelkiančią žiemos dvasią Brėmene

Šis istorinis Hanzos miestas nepaliks abejingų – svečius ypač žavi originalias gotikinio ir re-nesanso stilių detales išlaikę architektūriniai statiniai, o Brėmeno centras žiemą virsta tikra stebuklų šalimi. Tad senamiesčio baltuoju metų laiku nederėtų aplenkti, nes čia išvysite ne tik Dievo Motinos bažnyčią, Rolando statulą, bet ir Rotušės aikštėje šurmuliuojančią mugę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasukę šalia Rotušėje įrengtos mugės šventiniais žiburiais išpuoštu taku, nusikelsite į vidu-ramžius. Keletą savaičių prieš Kalėdas Vėzerio upės pakrantė alsuoja jūrine, istorine at-mosfera, nes čia įsikuria „Schlachte-Zauber“ mugė.

Nenustebkite, jog prekeiviai bus pasida-binę ano meto kostiumais, o šalia bus atkurtos akimirkos iš viduramžių gyvenimo. Brėmėno muzikantų išgarsintame mieste kiekvienais metais paruošiamos išskirtinės programos – nuo skambančių vargonų rečitalių, stebuklingų teatro spektaklių, šou iki išskirtinių šventinių parodų.

Rostoke – didžiausia mugė Šiaurės Vokietijoje

Nedidelis, bet dailus Rostoko senamiestis visais metų laikais traukia turistus. Vasarą čia at-vykstama pasilepinti saule „Warnemünde“ paplūdimyje, o žiemą aplankyti šventine skraiste apsigaubusio miesto, kuriame įsikuria mugė. Čia rasite apie 300 įvairiausių prekeivių.

REKLAMA

Daugelis jau spėlioja su kuo šiemet atvyks Kalėdų senelis: autobusu, arkliais ar laivu? Rostokie-čiams svarbu išsaugoti savo krašto tradicijas, tad apsilankę Kalėdinėje mugėje rasite tradici-nių gaminių ir patiekalų. Vaikai ypač laukia karnavalo, kuriame – tradiciniai ir inovatyvūs atrakcionai, tarp jų ir 40 metrų aukščio apžvalgos ratas. Viduramžių spektakliai, gyvos muzi-kos ir karšto vyno vakarėliai – pramogų atras kiekvienas.

Pirmasis mugės antradienis skirta žmonėms su negalia. Jau daugiau nei 20 metų gyvuojanti tradicija kasmet sulaukia gausaus dalyvių skaičiaus, kurie su dideliu entuziazmu mėgaujasi įvairiausiais rankų darbo gaminiais ir nemokamais pasivažinėjimais karuselėmis.

REKLAMA

Liubekas – marcipano gimtinė

Hanzos sostinė, tituluojama septynių bokštų miestu, visus turistus pasitinka įspūdingo grožio senamiesčiu, kurį supa Travės upė. Priešais rotušę čia rasite garsią kavinę „Café Nie-deregger“. Vos 80 km nuo Kylio esantis Liubekas – marcipano gimtinė, tad joje įkurtas ir šių skanėstų muziejus.

Prasidėjus adventui, kaip ir kiti Vokietijos miestai, šis taip pat ruošiasi artėjančioms Kalė-doms, o šventinę dvasią kuria ne tik puošmenos, bet ir skirtingos mugės – pirmoji istorijoje minima jau 1648 metais. Priešais šv. Marijos katedrą įkuriamas ir pasakų miškas, kuriame apsigyvena Brolių Grimų sumanyti veikėjai – batuotas katinas, Snieguolė ir septyni nykštu-kai, Miegančioji gražuolė ir daugelis kitų – jie pasiruošę leistis su mažaisiais į stebuklingus nuotykius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kylyje – ledo karalystė ir mugės kiekvieno skoniui

Atvykę į Kylį gruodžio mėnesį, su vaikais aplankykite istorinę rotušės aikštę – nuo lapkričio 26 dienos čia šurmuliuoja ne tik amatininkai ir delikatesų prekiautojai, bet šventiškai nusiteikę gyventojai ir miesto svečiai. Nuo mažiausio iki didžiausio – kiekvienas pamatys ir atras kažką įdomaus: vaikus vilioja karšto šokolado kvapas, įvairiaspalviai skanumynai bei karuselės, nustebins ir kasdien virš aikštės elnių traukiamose rogėse praskrendantis gnomas.

Mieste be „Rathausplatz“ (liet. Rotušės aikštės) veikia dar trys mugės. „Holstenplatz“ erdvėje kiekvieną sekmadienio popietę galėsite sutikti Kalėdų senelį, o „Alter Markt“ gruodžio 6 dieną išvysti ir patį šv. Nikolajų, kuris nusiropš nuo 70 metrų aukščio bažnyčios bokšto. Ket-virtojoje mugėje „Asmus-Bremer-Platz“ rasite beveik 13 metrų aukščio Kalėdinę piramidę.

Gera žinia ir išsiilgusiems žiemos pramogų, nuo lapkričio 15 dienos prasideda „Stadtwerke“ ledo festivalis – kruizinių terminalų krantinė „Ostseekai“ virsta tikra ledo karalyste, kurioje galėsite slidinėti bet kokiu oru ir mėgautis fjordo panorama ar sužaisti akmenslydžio partiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų