Sakoma, kad žmogui, suradusiam mylimą darbą, daugiau niekada nereikia dirbti. Šiuos žodžius savo pavyzdžiu įrodo populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė.

Knygos „Ant medinės lentelės“ pristatymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Knygos „Ant medinės lentelės“ pristatymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Gerai apmokamą, tačiau nemylimą darbą iškeitusi į maisto gaminimo pomėgį, tinklaraštininkė debiutuoja su pirmąją leidyklos „Alma littera“ išleista receptų knyga. Autorė atvira – šios knygos gimimą paskatino baimė gyventi tik savaitgaliais.

(30 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Knygos „Ant medinės lentelės“ pristatymas

Meilė maistui

Savarankiško gyvenimo dėka įsižiebusi meilė maistui Kristiną Pišniukaitę privertė iš naujo sudėlioti prioritetus ir savęs paklausti svarbiausio klausimo – „Kokio gyvenimo aš noriu?“. Retas žmogus drįsta sekti paskui vidinį balsą, tačiau, kaip sako pati autorė, jos sprendimas virto geriausiu darbu pasaulyje. 

„Prieš penkerius metus pradėjau rašyti kulinarinį tinklaraštį „Ant medinės lentelės“. Ilgainiui rašymas apie maistą man tapo itin miela veikla, todėl netrukus savo darbo vietoje svajodavau apie tai, ką gaminsiu tą dieną, su kuo derinsiu produktus, kaip juos patieksiu ir pan. Ilgainiui šios mintys užgožė visas kitas, todėl supratau, kad maisto gaminimas yra mano kelias į laimingą gyvenimą“, – pasakoja autorė.

REKLAMA

Nebuvo laiminga

K. Pišniukaitė atskleidžia tuo metu užėmusi gana aukštas pareigas ir net uždirbdavusi daugiau nei bendraamžiai, tačiau dėl to nesijautusi laiminga.

„Visada svajojau atrasti mylimą veiklą ir laukti pirmadienių, o ne verkti prieš juos. Bijojau gyventi tik savaitgaliais, todėl kai tik pajutau, kad tokią veiklą atradau – neliko nei baimių, nei abejonių,“ – prisipažįsta K. Pišniukaitė.

Šiandien maisto tinklaraštininkė savo aistra maistui dalijasi su daugiau nei 60 tūkstančių sekėjų. Tinklaraščio pavadinimu pavadinta receptų knyga, anot autorės, skirta šiuolaikiškam žmogui – tam, kuris nemėgsta rutinos virtuvėje ir nori atrasti naujus skonius, kurdamas juos iš kasdienių bei įprastų produktų.

„Mityboje svarbiausia – balansas, sveikas požiūris ir įsiklausymas į savo kūną, o ne madų vaikymasis. Dėl šios priežasties savo knygoje aprašytais receptais noriu parodyti, kad subalansuota mityba nėra tik virta vištos krūtinėle ir garinti brokoliai – patiekalų pasirinkimo įvairovė didžiulė. Be to, gyvename laikais, kai produktų pasiūla tokia didelė, tad kam valgyti nuobodžiai ir vis tą patį?“, – klausia maisto tinklaraštininkė.

Kristina Pišniukaitė – maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja ir autorė, maisto stilistė bei fotografė, savo kulinariniais šedevrais besidalijanti su daugiau nei 60 tūkstančių sekėjų. Nuo studijų metų ieškojusi savo pašaukimo, šiandien K. Pišniukaitė drąsiai gali sakyti radusi patį geriausią darbą – neblėstančią meilę maisto ruošimui.

 

 

(30 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Knygos „Ant medinės lentelės“ pristatymas
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Sūrių gamintoja kelią į tauragiškių širdis atradusi ne tik per skrandį
Gaurėje gyvenanti ūkininkė Dalia Kalendravičienė sako kadaise juokavusi, jog niekada gyvenime nedirbtų melžėja ir virėja. Dabar, kaip pati sako, užsiima tiek vienu, tiek kitu. ...
Mama vis dar žindo savo ketverių metų vaiką ir mano, kad tai yra natūraliausias dalykas  (nuotr. facebook.com)
Moteris sako, kad vaikų maitinimas krūtimi yra „pats natūraliausias dalykas pasaulyje“, todėl ji vis dar žindo savo ketverių metų vaiką. Ji mano, kad ją kritikuojantiems ...
Netekęs darbo sostinėje, laimę atrado gimtinėje: Justo gaminamų mėsainių ragauti plūsta iš visos Lietuvos (nuotr. asm. archyvo)
23-ejų Justui Blaževičiui karantinas atvėrė duris į naują ir sėkmingą gyvenimo kelią – grįžęs iš Vilniaus į nedidelį Ignalinos miestą, jis pradėjo kepti mėsainius, kurių ...
Apie tokius žmones, kaip Kristina Jucikienė, sakoma: davė Dievas ir dribtelėjo. Du vaikus auginančios moters rankose darbai tirpte tirpsta – viskas, ko ji imasi, džiugina akis ir sielą (Nuotr. Autorės)
Apie tokius žmones, kaip Kristina Jucikienė, sakoma: davė Dievas ir dribtelėjo. Du vaikus auginančios moters rankose darbai tirpte tirpsta – viskas, ko ji imasi, džiugina akis ...
Manikas prisiminė mirusią kolegę: „Ji visada sakydavo, kad kenčia dėl meilės“ (nuotr. asm. archyvo)
Šeštadienio rytą Lietuvą apskriejo žinia apie lietuvių pamėgtos atlikėjos Erikos Škudzinskienės, geriau žinomos Lisauskienės pavarde, mirtį. Ši žinia buvo netikėta tiek ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų