REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
100
Vilnius (www.vilnius-tourism.lt)

Didžiausias pasaulyje kelionių gidų leidėjas „Lonely Planet“ Vilnių pripažino viena iš dešimties labiausiai rekomenduojamų aplankyti vietų Europoje 2018-aisiais.

100

Didžiausias pasaulyje kelionių gidų leidėjas „Lonely Planet“ Vilnių pripažino viena iš dešimties labiausiai rekomenduojamų aplankyti vietų Europoje 2018-aisiais.

REKLAMA

Šiandien pristatomame „Best in Europe 2018“ reitinge aštuntąją vietą užėmęs Vilnius buvo įvertintas kartu su tokiomis vietomis kaip Provansas (Prancūzija) ir Kantabrija (Ispanija). Pirmoji vieta skirta išskirtine maisto kultūra garsėjančiam Italijos Emilijos-Romanijos regionui.

Pasak „Lonely Planet“ ekspertų, įtraukti Vilnių į karščiausių kelionių krypčių sąrašą buvo nuspręsta dėl kelių priežasčių: augančios jo reputacijos kaip puikios alternatyvios savaitgalio kelionės krypties, nepaprastos istorijos ir veržlaus kūrybiškumo derinio bei įspūdingos maisto ir gėrimų kultūros.

Ekspertai ypač vertina Vilniuje suklestėjusią smulkiųjų aludarių kultūrą ir naujosios Šiaurės šalių virtuvės (angl. New-Nordic) bangos įkvėptus restoranus. Kelionių gidų leidėjo atstovai tiki, kad tik laiko klausimas, kada pasaulis susipras, kiek daug mūsų miestas gali pasiūlyti keliautojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Lonely Planet“ redaktorė Šiaurės Europai Gemma Graham teigė: „Galintis didžiuotis nepaprasta istorija, ekscentriška elegancija ir unikalia kultūra, Vilnius svečiams siūlo daug atradimų. Tai miestas, pulsuojantis jaunatviška energija su naujomis kūrybos erdvėmis, klestinčia restoranų ir amatininkų alaus kultūra. Be to, šiemet čia planuojama itin daug festivalių ir renginių: niekada nebuvo geresnio laiko atrasti vieną labiausiai neatleistinai neįvertintų Europos sostinių.“

REKLAMA

„Vilniaus įtraukimas į „Best in Europe 2018“ reitingą suteikia puikią galimybę toliau plačiai skleisti žinią apie Vilnių, kuria būtinai pasinaudosime. Pasaulinio „kelionių guru“ pripažinimas yra itin vertingas, nes „Lonely Planet“ rekomendacijomis pasitiki milijonai savarankiškai mėgstančių keliauti žmonių visame pasaulyje“, - sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Lonely Planet“ dešimtukas „Best in Europe 2018“ rekomenduoja įdomiausias ir ypač vertas šiais metais aplankyti vietas žemyne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų