REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Gamta

Daugelis lietuvių pripažįsta, kad dažnai besiskųsdami pamirštame, kokioje gražioje šalyje gyvename.

5

Daugelis lietuvių pripažįsta, kad dažnai besiskųsdami pamirštame, kokioje gražioje šalyje gyvename.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu jums kyla abejonių ir nežinote, kur praleisti savaitgalį, atostogas ar tiesiog laisvą dieną, siūlome net kelis variantus, kur galite nuvykti jau rytoj.

REKLAMA

ALYTAUS BALTOSIOS ROŽĖS TILTAS – AUKŠČIAUSIAS LIETUVOJE PĖSČIŲJŲ IR DVIRATININKŲ TILTAS

Alytuje stovi aukščiausias Lietuvoje pėsčiųjų ir dviračių Baltosios rožės tiltas, kurį būtinai turi aplankyti dviračių entuziastai ir žingeidūs keliautojai – jis įtrauktas į 2018 m. 100 rekomenduojamų aplankyti objektų Lietuvoje.

Šis tiltas daugelį žavi ne tik savo aukščiu, tačiau ir įdomia istorija.

KADAGIŲ SLĖNYJE – DRAUGŲ SUOLELIS

Kadagių slėnio pažintiniame take atsirado naujas suolelis. Toliau nuo pagrindinio tako, tačiau visų pastebimas ir kviečiantis prisėsti. Šis suolelis ypatingas. Ne dėl medienos, iš kurios jis pagamintas. Ne dėl dizaino. Tai suolelis, kuris pastatytas draugui nuo draugų.

REKLAMA
REKLAMA

SUSIPAŽINKITE – ALYTAUS III KLASĖS TVIRTOVĖS FORTAI

Daugelis keliautojų puikiai žino Kauno fortus ir tai, jog šis miestas XIX a. pab. ir XX a. pr. buvo miestu – tvirtove, tačiau tik vienetai girdėjo, kad tuo pat metu miesto – tvirtovės statusą turėjo ir Alytus.

XIX a. pab. carinė Rusija, kuriai tuo metu priklausė dabartinės Lietuvos teritorija, ėmėsi stiprinti vakarines savo sienas.

GULBINIŠKIŲ RAKETINĖ BAZĖ

Gulbiniškių balistinių raketų bazė (Karmėlavos rytinė raketinė bazė) – TSRS ginkluotųjų pajėgų raketų bazė, pastatyta miške netoli Gulbiniškių kaimo, apie 7 km į pietvakarius nuo Jonavos miesto, pelkėtoje regiono vietovėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VANDENS KELIAI TRAKUOSE

Naujas vandens kelias Bernardinų ežere: vandens maršrutas nuo geležinkelio ir autobusų stoties iki Pusiasalio pilies. Įrengta 12 viešųjų prieplaukų mažiesiems laiveliams. Taip pat rengtas naujas tiltas per Lukos ir Galvės ežerus į Žemaitės gatvę. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų