REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Grybelio pažeista oda (nuotr. 123rf.com)

Jei nagas pakeitė spalvą ar deformavosi, jis pakilo nuo odos paviršiaus, didelė tikimybė, jog jis tapo infekuotas. Tai dažniausiai nustatyti padeda juntamas nemalonus skausmas, teigiama awarenessremedies.com.

9

Jei nagas pakeitė spalvą ar deformavosi, jis pakilo nuo odos paviršiaus, didelė tikimybė, jog jis tapo infekuotas. Tai dažniausiai nustatyti padeda juntamas nemalonus skausmas, teigiama awarenessremedies.com.

REKLAMA

Prakaitas, drėgmė ir karštis – idealios sąlygos nagų grybeliui plisti, o ši infekcija atsiranda dėl dermatofitų. Tai vienas iš grybelio tipų, galinčių atsirasti būtent ant odos, plaukų ir nagų. Dažniausiai diagnozuojama nagų grybelio forma yra taip vadinama atleto pėda.

Nors ji nustatoma daugiausia vyresnio amžiaus vyrams, kai kurie faktoriai, pavyzdžiui, genai, drėgna aplinka, diabetas, AIDS, nepatogi avalynė, gausus prakaitavimas, trauma ar nagų bei odos infekcija, gali padidinti tikimybę susirgti nagų grybeliu.

Grybelio sukelta nagų infekcija – onichomikozė – yra net 23% Europoje ir 20% Rytų Azijoje gyvenančių žmonių kasdienė problema, teigia Šiaurės Karolinos universitetas. JAV beveik 14% visų gyventojų kovoja su tam tikra nagų grybelio forma.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairioms odos ir nagų infekcijoms didelę įtaką turi maistinių medžiagų, tokių kaip tam tikrų rūgščių ir riebių baltymų, nepakankamumas, organizmo vidaus veiklos išbalansavimas, sukeltas cukraus, sėklų, pieno gaminių ir riešutų vartojimo.

REKLAMA

Sergant nagų grybeliu jaučiamas didelis diskomfortas, trukdantis ne tik užsiimti mėgstamomis veiklomis, bet ir sukeliantis stresą.

Būtent dėl šios priežasties pateikiame kelis natūralius nagų grybelį išgydyti padėsiančius preparatus, kurie ne tik padės sutaupyti pinigų, kuriuos būtumėte išleidę brangiems vaistams, bet ir laiko, skirto lankymuisi pas gydytojus.

Cinamono esencija

Cinamono lapų aliejus, o tiksliau jame esanti medžiaga eugenolis, turi su grybeliu ir įvairiomis bakterijomis kovojančių savybių.

Nagų grybeliu sergantiems žmonėms rekomenduojama pasidaryti pėdų vonelę ir į ją įlašinti kelis lašus šio aliejaus. Šį cinamono lapų aliejų taip pat galima vartoti su maistu ar juo skaninti arbatas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis aliejus itin efektyviai kovoja su bakterijomis.

Ištraukus pėdas iš vonelės ir jas nusausinus rankšluosčiu, nagus patariama padžiovinti plaukų džiovintuvu. Karštas oras pasieks visus, net ir giliausius, kampelius.

Obuolių sidro actas

Kaip ir su cinamono lapų aliejumi, pasidarykite pėdoms skirtą vonelę ir į ją įlašinkite kelis lašus obuolių sidro acto. Pėdas šioje nagų grybelį gydančioje vonelėje patariama laikyti 10-15 minučių.

Actas kovoja su nagų grybeliu ir užkerta kelią naujų infekcijų susidarymui.

Panašų efektą turi ir manukų medus, kuriuo pažeistus nagus patariama patepti po obuolių sidro acto vonelės. Šis natūralus produktas turi itin nuostabių gydomųjų savybių.

Kaip ir kitos acto rūšys, obuolių sidro actas jau seniai naudojamas kaip alternatyvios medicinos priemonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų