REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kokosų aliejus – vienas labiausiai vertinamų ir daugiausiai naudos teikiančių Žemės produktų. Jį galima panaudoti pačiose įvairiausiose srityse – nuo grožio iki maisto gaminimo bei namų priežiūros. Štai keletas šio tropinio aliejaus panaudojimo būdų.

 Kokosų aliejus – vienas labiausiai vertinamų ir daugiausiai naudos teikiančių Žemės produktų. Jį galima panaudoti pačiose įvairiausiose srityse – nuo grožio iki maisto gaminimo bei namų priežiūros. Štai keletas šio tropinio aliejaus panaudojimo būdų.

REKLAMA

Maisto gamyba

Jis puikiai tinka naudoti vietoj kepimo aliejaus, maišyti į konditerinius kepinius bei troškinant maistą aukštoje keptuvėje. Kokosų aliejų galima naudoti vietoj sviesto arba kaip papildomą ingredientą mėgstamame tirštame vaisių kokteilyje.

Natūralus energijos šaltinis

Kokosų aliejus gali būti naudojamas tuomet, kai norisi sau suteikti papildomą energijos pliūpsnį. Sumaišius jį su chia sėklomis, turėsite pakankamai jėgų įveikti visus dienos darbus, be to, jis padės atgauti jėgas po sunkios treniruotės.

Skutimosi kremas

Kokosų aliejus ne tik drėkina odą, jis yra saugus, šis stebuklingas aliejus turi su grybeliu ir bakterijomis kovojančių savybių, kas labai naudinga jei turite jautrią veido odą.

REKLAMA
REKLAMA

Kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje

Jis padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, sumažina riziką susirgti diabetu. Tyrimai atskleidė, jog žmonės, kurių mityba buvo praturtinta riebalų rūgštimis, kokių yra ir kokosų aliejuje, kovoja su insulino pasipriešinimu ir kraujyje sumažina gliukozės kiekį.

REKLAMA

Drėkina odą

Kaip jau buvo anksčiau minėta, kokosų aliejus maitina ir drėkina odą. Jis nėra per daug riebus, greitai susigeria, o oda išlieka pamaitinta ir sveika.

Skatina hormonų gamybą

Kokosų aliejuje yra tam tikrų hormonų gamybą skatinančių riebalų rūgščių. Sveikieji riebalai kokosų aliejuje gerina medžiagų apykaitą, slopina uždegimus bei natūraliai subalansuoja hormonus.

Makiažo valiklis

Prieš ruošiantis miegoti sunku nusivalyti makiažą? Tam puikiai tiks kokosų aliejus. Jis, kaip jau buvo minėta, nedirgina odos, tačiau yra pakankamai galingas, kad prasiskverbtų pro makiažą ir jį pašalintų.

REKLAMA
REKLAMA

Plaukų kondicionierius

Kokosų aliejus naudojamas ne tik odos drėkinimui, bet ir plaukų bei skalpo priežiūrai. Tyrimai atskleidė, jog šis aliejus į plaukų folikulus įsigeria geriau, nei bet kokie mineraliniai aliejai, kurių yra įprastų plaukų kondicionierių sudėtyje.

Kovoja su infekcijomis

Šiame tropiniame gaminyje yra rūgšties, kuri kovoja su mikrobais ir virusais, bakterijomis, grybeliu. Kasdien į savo mitybą įtraukus kokosų aliejų, padidinamas atsparumas ligoms bei skrandžio opoms.

Mažina stresą

Kokosų aliejus gali tapti pagrindine stresą mažinančia priemone. Teigiama, jog riebalų rūgštys, esančios kokosų aliejuje, veikia kaip antidepresantai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Natūralus dezodorantas

Kadangi kokosų aliejus turi antibakterinių savybių, iš jo galima pasigaminti puikų dezodorantą. Nerimauti neverta, nes šis produktas naikina blogus kvapus, tačiau tuo pat metu apsaugo organizmą nuo kenksmingų chemikalų, aptinkamų įprastiniuose dezodorantuose.

Masažo aliejus

Dėl to, jog greitai susigeria į odą, ją aprūpina vitaminu E, kokosų aliejus tinkamas naudoti atliekant masažą. Be to, jo skleidžiamas kvapas ramina, jis nėra per daug riebus, ne taip kaip kiti masažams skirti aliejai.

Natūralus burnos skalavimo skystis

Kokosų aliejumi galima pagerinti dantenų būklę ir išbalinti dantis. Jis savo savybėmis panašus į antibiotikus, dėl to naikina bakterijas, kurios graužia dantų emalį. Kad iš burnos sklistų dar gaivesnis kvapas, į skystą kokosų aliejų įlašinkite kelis lašus pipirmėčių aliejus bei šiek tiek kepimo sodos.

REKLAMA

Muilas

Kokosų aliejuje gausu vitaminų ir maistinių medžiagų, kurios iš jo pagamintą muilą pavers tikra jūsų grožiu geriausiai besirūpinančia priemone. Kokosų aliejaus muilas pamaitins, prižiūrės odą, suteiks jai drėgmės. Be to, kelis lašus aliejaus galima įlašinti ir į karštą vonią, kuri padės atsipalaiduoti po sunkių dienos darbų.

Kokosų aliejus naminiams gyvūnams

Kokosų aliejus naudingas ne tik jums, bet ir jūsų augintiniams. Vartojant su maistu, jis pagreitins jūsų šuns ar katės maisto medžiagų apykaitą, sustiprins imunitetą, suteiks daugiau energijos ir gyvybingumo. Vartojant jį ant odos, padėsite sumažinti niežulį, alergijų ir kitų odos problemų simptomus.

REKLAMA

Gydo aknę

Kokosu aliejumi patepę aknės pažeistą odą, pagerinsite pastarosios būklę. Šiame aliejuje yra rūgšties, kuris žudo aknę sukeliančias bakterijas. Be to, kokosų aliejus drėkina odą ir gydo randus.

Gerina smegenų veiklą

Jame aptinkama trigliceridų, kurie gamina ketonus, smegenims suteikiančių energijos. Ypač tai naudinga diabetu ir kitomis neurodegeneratyviomis ligomis sergantiems žmonėms.

Ramina skaudančią gerklę

Dėl savo priešuždegiminių savybių, kokosų aliejus puikiai tinka skaudančiai gerklei gydyti. Jis taip pat padeda imuninei sistemai kovoti su organizmą puolančiais kenkėjais.

Kūdikių priežiūrai

Kokosų aliejus, kadangi yra natūralus ir sveikas, gali padėti sumažinti mažuosius užpuolančius išbėrimus nuo sauskelnių. Sudirginta kūdikio oda bus ne tik sudrėkinta, bet ir maloniai kvepės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naikina utėles

Ši priemonė gali būti naudojama norint sunaikinti utėles, kadangi mažiesiems kenkėjams kokosų aliejus yra mirtinas ginklas. Ištepus galvą kokosų aliejumi, plaukus iššukuokite, kadangi aliejus žudo suaugusias ir ką tik išsiritusias utėles, bet ne jų kiaušinėlius, kuriuos pašalinsite tik šukuodami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų