REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Asociatyvi nuotr. Kristina Pimenova  (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame mergaitė (kokių 8-10 metų) vaizdžiai pasakoja, kaip bučiuotis ir gundyti vyrą. Rusų kalba pasakojančios merginos įrašas sulaukė galybę interneto komentatorių pasipiktinimų, kad tokiam vaikui mokyti tokių dalykų nevalia, nors buvo ir palaikančiųjų mergaitę.

30

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame mergaitė (kokių 8-10 metų) vaizdžiai pasakoja, kaip bučiuotis ir gundyti vyrą. Rusų kalba pasakojančios merginos įrašas sulaukė galybę interneto komentatorių pasipiktinimų, kad tokiam vaikui mokyti tokių dalykų nevalia, nors buvo ir palaikančiųjų mergaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mergaitė aš maža, su tuo sutinku, bet darau aš tai dažnai. Darysiu tai prieš veidrodį. Na, labas. Žiūrėkit. Prieš bučiuojantis su vyru, tavo lūpos turi būti drėgnos. Reikia arba jo paprašyti to, bet prieš bučiuojantis tai gal ir nėra labai gerai, tad pati apsilaižykite savo lūpas pačios“, – sako mergaitė.

REKLAMA

Vėliau video herojė tęsia, kad, kadangi vyrų lūpos yra apvalesnės už moteris, bučiuojantis reikia suformuoti iš burnos ovalą.

„Kai bučiuosimės, reikia sudaryti iki tokio lygmens ovalą, kad vyro lūpos būtų tavo burnoje. Kai pabandėte taip, tada reiktų pavedžioti liežuviu. Kada reikalas eina prie įdomesnių momentų, pvz., sekso, pabandykite jo dėmesį patraukti ne tik bučiniais, bet ir „patwerkinant“. Tada gulkitės ant vyro ir pradėkite jį apibučiuoti visą. Iš pradžių – įprastas bučinys, o tada – važiuojam. Darom viską lėtai ir mėgaujamės akimirka.

REKLAMA
REKLAMA

Pusė žmonių, kad mėgautųsi šia akimirka, atsimerkia. Kad būtų elegantiškiau ir realistiškiau atrodytų, reiktų užmerkti akis. Paskui veikite greičiau“, – išsamiai demonstruojant bučinius su veidrodžiu pasakoja mergaitė.

Pasipylė komentarai

Internete po vaizdo įrašų pasivylė komentarų. Žmonių reakcijos buvo įvairios:

„Greitai penkiamečiai mus mokys, kaip bučiuotis. Visai nusiritome“, – rašo viena moteris.

„Jaučiuosi kaip pedofilė žiūrėdama šitą video“, – teigia kita komentatorė.

„Merginos, mokykitės!“ – teigia ketvirta.

„Čia tik vaikas, ir nereikia pūsti burbulo“ ,– rašo kita.

Galėjo įvykti kažkas negero

Vaikų ir paauglių psichologė Simona Glodenienė nurodė, kad, nors iš video ir sunku nustatyti, kokio amžiaus yra mergaitė, tačiau susirūpinti jos tėvai bet kuriuo atveju turėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad mergaitė moko bučiuotis, yra išraiška to, kuo domisi tas vaikas. Jei vaikui 8-10 metų, reikėtų susirūpinti, iš kur tas susidomėjimas. Tai gali būti susiję su netinkama, seksualizuota patirtimi. Jei tos mergaitės amžius jau paaugliškas, tai gali būti susijęs su surasta medžiaga internete – paaugliams įprasta domėtis tokiais seksualiniais dalykais.

Bet kokiu atveju, jeigu tai yra net paaugliškas amžius, tos mergaitės tėvai turėtų susirūpinti ir pasišnekėti, iš kur tokia informacija“, – nurodė psichologė.

REKLAMA

S. Glodienė nenorėjo lipdyti etikečių, ar toks elgesys „normalus“ ar ne:

„Toks elgesys yra signalas, kad su tuo vaiku kažkas negero įvyko, ir reikėtų tuo susirūpinti“, – sakė psichologė.

Vaiko tvirkinimas

Psichologė Ramunė Murauskienė tv3.lt nurodė, kad šiais laikais neverta net analizuoti, kas turėtų plisti internete, o kas – ne. Žmonija, sako ji, išgyvena chaotišką laikmetį, o vaikai tik atkartoja mūsų laikmečio „prioritetus“.

„Esu mama ir žiūrėdama šį video klausiau savęs: kaip turi gyventi šeima, kad vaikas sukurtų štai tokias pamokėles? Akivaizdu, kad mergaitė kopijuoja labai realią moterį. Ji nebūtinai yra mama. Ji gali būti ir TV serialo personažas ir matytas vaizdas internete. Kokia informacija yra pasiekiama šiai mergaitei? Kokios vertybės formuojamos jos artimiausioje aplinkoje?

REKLAMA

Dauguma internautų mano, kad šis video – nieko blogo, nes dauguma panašaus amžiaus mergaičių mokėsi bučiuotis jei ne su veidrodžiu, tai su savo ranka. Ir taip, ir ne. Kai bandome pateisinti savo vaikystės paikumą, galime kalbėti visaip. Visgi, realybė yra tokia: labai daug panašaus amžiaus mergaičių vis dar sėkmingai patiria joms priklausančią vaikystę ir nenarplioja suaugusiųjų pasaulio temą. Tai vyksta dėl daugelio priežasčių. Viena iš jų: atsakingi suaugę rūpinasi tinkamos informacijos vaikui prieinamumu. Kai tėvai domisi vaiku, jie žino, kas vaiką domina. Ir tokiu būdu gali nukreipti vaiko interesus tinkama linkme“, – nurodė psichologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisigalvoti apie šį video, sako psichologė, galima visko: gali būti, kad jaunesnei mergaitei turinį „pakišo“ vyresnės arba ji girdi moterų kalbas, mergaitė galėjo skaityti ir žiūrėti patarimus ir juos išbandyti.

„Bet kokiu atveju, tai yra vaiko tvirkinimas. Ir kai tik galime, saugokime vaikus nuo jiems nereikalingos informacijos. Viskam savas laikas“, – sako psichologė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų