REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Adršpadai: užburiantys uolų bokštai Čekijoje

Viena unikaliausių vietų šalyje, garsėjančioje alumi ir Bohemijos krištolu, yra prie pat kaimyninės Lenkijos sienos. Vieta, kur stūkso įspūdingo dydžio smiltainio uolos, savo forma primenančios įvairiausias figūras. Vieta, kurią privalu aplankyti visiems gamtos mėgėjams, užsukusiems į Čekiją. Pristatome Adršpadų nacionalinį parką, rašo kelionių tinklalapis kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Adršpadų (Adršpach) nacionaliniame parke saugoma unikali gamta. Šis parkas – tai puiki vieta pasivaikščioti kalnų takeliais, siaurutėliais tarpekliais, tarp nepakartojamų iki 80 m aukščio siekiančių uolų, tarsi bokštų, kuriuos bėgant amžiams suformavo vėjas, vanduo ir temperatūrų svyravimai. Kai kurioms iš jų net ir vardai suteikti. Na, o nestokojantys fantazijos ir patys uolose įžvelgs gyvūnų ar kitų būtybių siluetus.

REKLAMA

Adršpadų nacionaliniame parke yra du vadinamieji „uolų miesteliai“: vienas išsidėstęs netoli Teplice nad Metuji miestelio, t.y. Teplické skalní město, kitas – arčiau Adršpach gyvenvietės, t.y. Adršpašské skalní město. Abu juos jungiantis takas vingiuoja vaizdingu Vilko tarpekliu, Vlčí Rokle.

Teplicės uolyne, greta lankytojams įrengto tako išlikę Strmen pilies griuvėsiai. Tiesa, norint juos pasiekti teks palypėti specialiai įrengtais laipteliais ir kopėčiomis. Nuo šios vietos atsiveria uolėtų ir žalumoje paskendusių apylinkių panorama.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau takas veda link Sibiro tarpeklio, tokio siauro, jog ir karštomis dienomis čia būna gana vėsu. Perėję Vilko tarpeklį atsidursite Adršpado uolyne, kurį keliautojai renkasi dažnai dar ir dėl tarp uolų telkšančių ežerėlių bei nuo uolų skubančių krioklių. Taip pat parke galima plaukti plaustu ir taip grožėtis Adršpadų ežeru bei šniokščiančiais kriokliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų