• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lemtingi žodžiai jau seniai ištarti, o vyras, kuris tau buvo brangus, liko praeityje, gavo titulą „eks“. Dabar norisi tik vieno: kad niekas jo neprimintų, kad galėtum iš naujo kurti savo gyvenimą, pradėti nuo nulio.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, nepavyks. Nepaisant to, kad tai jis išlėkė trenkęs durimis, dabar ir vėl skambina, ieško priežasties susitikti, nuolat ką nors komentuoja tavo Feisbuko sienoje ir klausinėja bendrų pažįstamų apie tave.Ką tai reiškia? Jis pripažįsta savo klaidas ir nori grįžti? Ar paprasčiausiai vadovaujasi principu „pats neėsiu – bet ir kitam neduosiu“? Ar verta jam dar kartą atverti namų duris, ar geriau pasikeisti telefono numerį ir galutinai palikti jį praeityje?

REKLAMA

Kaip suprasti, kad jis nori grįžti

Vyras ir vėl nori būti tavo gyvenime jei jis ne tik skambina ar smalsauja, kaip gyveni. Jis dar ir aktyviais veiksmais parodo, kad yra pasirengęs grįžti. Pavyzdžiui, nuolat siūlo savo pagalbą, jam svarbu, ar pas tave iš čiaupo nekapsi vanduo, ar neperdegė lemputė prieškambaryje, ar nebus tau per sunku prieš jubiliejų parsitempti namo pirkinių krepšius. Tik atmink: jei jis iš tikrųjų nori grįžti, iniciatyva turėtų eiti iš jo paties, tai neturėtų būti atsakas į tavo kaip buvusios žmonos prašymą – pastaruoju atveju jis demonstruotų tik gerą išsiauklėjimą, o ne intencijas grįžti į tavo gyvenimą.Dar vienas požymis, kad buvusysis nori tapti esamuoju – savo klaidų pripažinimas ir mėginimas jas taisyti.Tas, kuris mėgina antrą kartą bristi į tą pačią upę, daro išvadas iš savo praeities ir nebekartoja elgesio, kuris tave skaudino. Jis stengiasi iš naujo užkariauti savo moterį, pasirengęs dėl jos naujiems žygiams. Beje, nepriklausomai nuo to, ar jis išėjo pats, ar tu jį išvarei. Tik tas, kuris yra pasirengęs keistis vardan to, kad ir vėl būtų su savo gyvenimo moterimi, iš tikrųjų nori grįžti.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, verta iš karto pastebėti, kad pasitaiko ir tokių individų, kurie kadaise palikę moterį, o paskui taip ir nesusikūrę sėkmingo asmeninio gyvenimo su kita, mano, jog vien jų noro pakanka vėl atrakinti namų durims. Toks vyras paprasčiausiai ateina ir taria: „O štai ir aš. Mylėk mane“. T.y. laiko save tokia dovanėle, jog turėtum tiesiog šokinėti iš laimės kad jis ir vėl

pasirinko tave. Nuo tokio vyro geriau bėgti kuo toliau, kitaip po kiek laiko jis ir vėl leisis į savo gastroles, vėl nieko neras, vėl grįš, galiausiai taip ir liksite gyventi tai kartu, tai atskirai, bet nuolat nelaimingi.Vienas iš požymių, kad vyras ir vėl nori būti su tavimi – jo siekis atvirai pasikalbėti. Tas, kuris tyli ir nepasako garsiai nei savo planų, nei savo jausmų, veikiausiai nė pats nežino, ko nori, jam tiesiog patogu naudotis savo buvusia žmona ar mylimąja, pavyzdžiui, seksualiniams poreikiams patenkinti. Jis nė neketina nieko už tai duoti atgal.Beje, ne visada vyrai apie savo planus ir jausmus kalba atvirai, tai gali būti ir užuominos, netyčia praslydę žodžiai. Juk savo esme vyrai – išdidūs, jiems sunku pripažinti, kad tam tikru metu buvo neteisūs. Nors jei jis apskritai nieko nepasakoja – tai jau pakankamai svari priežastis būti atsargiai: labai tikėtina, kad jam tiesiog nepakeliama mintis, jog tu gali gyventi savarankiškai, be jo. Nors jis pats tavęs jau seniai nebemyli.

Kaip padėti sugrįžti

Jei esi tikra, kad nori jį susigrąžinti, nežaisk su juo katės ir pelės. Būk nuoširdi ir atvira. Vyras turėtų jausti, kad jam atleidai (o tai labai sunku, juk nuoskaudos ne taip greitai pasimiršta). O kadangi vyrai visų pirma myli akimis, turėtum sutikti jį su šypsena, atrodydama taip gerai, kaip tik gali – tobulas manikiūras, gražūs rūbai, sutvarkyti plaukai, saikingas makiažas. Ir jokiu būdu nesiskųsk savo gyvenimu. Viena, ką gali sau leisti – tai užsiminti, kad be jo tau blogai ir sunku. Bet skaityk atidžiai: tik užsiminti, o ne pulti guostis ir virkauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nedaryk jam paslaugos – neva tau vis dar sunku ir skaudu, tu puikiai tvarkaisi ir be jo, bet jei jau jis taip nori... Toks elgesys gali lemti atvirkščią rezultatą. Vyras, kad ir kaip tau to norėtųsi, nepradės intensyviau jausti savo kaltės. Priešingai. Jis ims ieškoti nebe priežasčių grįžti, o motyvų, kodėl grįžti neverta arba nesinori. Taip nutinka todėl, kad vyras pasąmonėje jaučia, jog tu gali jį valdyti, nuolat priminsi jam, kad jis buvo tave palikęs, o paskui „pats atšliaužė“, išnaudosi šią situaciją savais tikslais. Be abejo, tau būtų lengviau jei galėtum sukelti jam lygiavertį skausmą, tačiau jūsų santykiams tai būtų akligatvis, anksčiau ar vėliau judu pasuktumėte skirtingais keliais, tik šįkart jau galutinai.Parodyti, kad esi pasirengusi jį priimti, gali ir prisilietimais. Tik čia reikia veikti labai subtiliai (apskritai sprendžiant šį klausimą subtilumas pageidautinas visame kame). Nederėtų įkyriai graibstyti jo už rankos, apkabinti per pečius kai praeini pro šalį užkaisti virdulio. Užteks pokalbio metu kartkartėmis paliesti jo ranką pirštų galiukais. Draugiškai apkabinti susitikus – kaip seną bičiulį. Ir iš karto atsitraukti. Tai – signalas, kad džiaugiesi jį matydama ir esi pasirengusi dialogui.Jei namuose yra vieta, kur jis jausdavosi patogiausiai, priimk jį ten – taip parodysi, kad „jo teritorija“ vis dar jo laukia. Išimtis, be abejo, miegamasis. Be abejo, jei jūsų svetainės sofa buvo ir jūsų miegamojo lova – teks jį pasodinti kaip tik ten. Tačiau jei turėjote atskirąjį miegamąjį, geriau jo ten nevesk. Ten jo mintys suksis nebe apie jūsų ateitį, o apie labai konkrečią dabartį. Bet juk tu nusiteikusi padėti jam sugrįžti, o ne nusitempti į lovą, tiesa?

O gal padėti neverta?

Kaip jau minėta, visų pirma tu pati turi norėti ir vėl būti kartu su šiuo žmogumi. Jei turi nors menkiausių abejonių, ar tau to reikia – verčiau nė nepradėti. Ir juolab devynis kartus pagalvok, ar nori, kad jis sugrįžtų, jei tu jau esi sutikusi kitą žmogų, kuris iš paskutiniųjų stengiasi padaryti tave laimingą. Na tai kas, kad kol kas jo nemyli tiek, kiek mylėjai savo eksą – tu neturi jokios garantijos, kad leidusi pastarajam sugrįžti, jau po savaitės nepasigailėsi paleidusi savo šansą būti su žmogumi, kuris tavęs neišdavė dėl abejotino malonumo.

REKLAMA

Būna ir kitokių situacijų

Jei jis tau nuolat dalina pažadus, bet jų nevykdo – neteisink jo, kad jis neturi laiko. Tokia saviapgaulė gali nuvesti pernelyg toli. Tas, kuris iš tikrųjų nori sugrįžti, rodys tai ne žodžiais, o darbais.Jei vyras skambina tau tik tada, kai yra apgirtęs, neguosk savęs viltimi, esą kas blaivam ant širdies, girtam – ant liežuvio. Tai tikrai nėra tiesa. Ir tokiomis akimirkomis į tave kreipiasi ne jo pasąmonė, o beviltiška vienatvė ar tiesiog noras pasikalbėti... arba pasimylėti.

Jei pokalbio metu vyras nuolat mini tas moteris, su kuriomis leido laiką išsiskyręs su tavimi. Žmogus, kuris iš tikrųjų nori grįžti, tausos tavo jausmus, taigi pasistengs bent jau įtikinti tave, kad išėjo ne pas kažką, o į niekur. Net jei tu tiksliai žinai, kad taip nėra, toks jo „gelbstintis melas“ – geras ženklas. Tačiau jei jis noriai pasakoja apie savo neseną praeitį, kurioje nebuvo tavęs, bet buvo apsčiai kitų moterų, veikiausiai jis kaip tik ir ilgisi to laiko, o ne tavęs.Jei vyras sako, kad nori viską susigrąžinti ir būti su tavimi, o pats tuo metu leidžia laiką ne su tavimi, o su savo draugais, darbe ar sporto salėje, t.y. nekelia tavo interesų aukščiau savo pomėgių, -  jis rūpinai tik savo komfortu ir nori grįžti pas tave kaip tik todėl, kad tu esi to komforto dalis (tarnaitė, virėja, sekso paslaugų teikėja). Tai egoizmas, ir jokia meile čia nė nekvepia. Jis nori grįžti ne pas tave, jam tas pats, kas bus šalia – svarbiausia, kad neliktų vienišas ir neapšokinėtas.

Apskritai klausimas apie buvusio vyro sugrįžimą – gana slidus. Viena vertus, galbūt likimas jums siunčia antrą šansą, kad galėtumėte būti laimingi juo pasinaudoję ir tada jau niekas jūsų nebeišskirs. Bet kita vertus, pasak statistikos, vos 1 pora iš 20 po tokio atleidimo išgyvena drauge ilgiau nei 3 metus. Todėl buvusįjį priimti atgal verta tik tuo atveju, jei tu galėsi pamiršti praeitį, neprisiminsi nuoskaudų, o grįžęs pas tave vyras nepateks į amžiną tavo priekaištų vergystę. Ir kad jis, jausdamas savo kaltę, taikstysis su tavo kaprizais. O ir tu pati vargu ar sugebėtum jam atleisti naują išdavystę. Todėl ir vyras turėtų suprasti, kad nuo šiol jam teks išsijuosus padirbėti atkuriant gerus santykius. Kitaip tariant, tik abipusis noras būti kartu ir darbas vardan šio tikslo vainikuos jūsų pastangas sėkme ir atneš laimę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų