REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Shilin – neapsakomo grožio vieta Kinijoje, kurią, jei tik turite galimybę, būtinai aplankykite. Senas kinų priežodis sako, „Aplankę Kunmingą, bet nepamatę Akmenų miško – jūs veltui išeikvojote laiką“. Akmenų miškas - svarbiausia Junano provincijos lankytina vieta Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tolo ši vieta primena tankų mišką, bet priartėjus, nesunku pastebėti, kad tai tik gausybė keistos formos akmeninių stulpų, kurių viršūnės stiebiasi aukštai į dangų. Vietiniai žmonės vietovę pavadino „Shilin“, ką išvertus reiškia „Akmenų miškas“. Sakoma, kad pats nenuvykęs ir nepamatęs viso šio grožio, negebėsi susidaryti vietovės įspūdžio net ir turėdamas pačią lakiausią vaizduotę.

REKLAMA

Apie šią vietą sklando daugybė legendų, o viena populiariausių pasakoja, esą Dievai sukūrė šį akmeninį labirintą įsimylėjėliams, kad šie galėtų čia pasislėpti ir būti kartu. Mokslininkų teigimu, šiame 2 670 kvadratinių km plote prieš 270 milijonų metų šioje vietoje tyvuliavo plati jūra. Laikui bėgant, vykstant geologiniams pokyčiams, siaučiant stichijoms ir pasauliui evoliucionuojant, jūra pamažu išnyko ir liko jos dugne „Akmenų miškas“ - nuostabus ir keistas gamtos darinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų