1. Ant grilio keptos šparaginės pupelės su trintu parmezanu
Šparagai yra puikus inulino, atsakingo už gerųjų bakterijų balansą virškinimo metu, šaltinis. Parmezanas, kaip žinoma, yra sūrio rūšis, kuri turtinga kalcio, todėl yra naudinga jūsų kaulams. Inulinas šparaguose gerina kalcio įsisavinimą. Šie du produktai sudaro puikią kombinaciją, nes kartu tiek saugo skrandį, tiek ir stiprina kaulus.
2. Avokadas su Salsa padažu
Jei norisi užkandžio, kuris pakrautų jus energija ir tuo pat metu būtų neįprastas? Pabandykite Salsa padažą su avokadu. Vien tik pats Salsa padažas jau yra teigiamas pasirinkimas, o jo kombinacija su avokadu garantuos jums iki keturių kartu daugiau antivėžinio likopino ir tris kartus daugiau imunitetą stiprinančio beta karotino.
3. Omletas su brokoliais ir sūriu
Praturtinta vitaminu D ir kalciu, ši trijulė prisideda prie kaulų stiprinimo. Jeigu plačiau, vitaminas D kiaušinių baltymuose padeda organizmui įsisavinti kalcį iš brokolių ir sūrio. Tyrimai rodo, kad tai ne tik tvirtina kaulus, bet ir padaro moteris mažiau jautrias priešmenstruacinio periodo metu.
4. Melionas su jogurtu
Vitaminas A, kurio yra melione, padeda pasipriešinti virusams. Be to, kai derinate jį su daug cinko turinčiais produktais, pavyzdžiui, jogurtas, jis padeda organizmui gauti šimtaprocentinę naudą iš savo maistinių medžiagų.
5. Geležies praturtinti kukurūzų dribsniai ir apelsinų sulčių stiklinė
Geležimi praturtintų dribsnių vartojimas užkrečia jus energija. Pridėkite prie to apelsinų sulčių stiklinę ir gausite derinį, kuris šešis kartus padidina įsisavinamos geležies kiekį.
6. Avietės su juoduoju šokoladu
Juodasis šokoladas žinomas tuo, kad turi daug sveikatai naudingų medžiagų. Pridėkite aviečių ir jūs ne tik patenkinsite savo saldumo poreikius, bet ir priversite šypsotis savo širdį, nes šis derinys veikia kaip puikus antioksidantas.
7. Edamame ir miso sriuba
Edamame pupelės turi prebiotikų, vaidinančių svarbų vaidmenį gaminant naudingas bakterijas. Šių pupelių derinimas su tokiu fermentuotu maistu, kaip miso sriuba, ne tik priduoda joms charakteringą poskonį, bet ir skatina organizmą kovoti su skrandžio ir žarnyno infekcijomis, gerina virškinimą.
8. Špinatai ir avokadai
Špinatuose yra daugybė liuteino ir vitamino A, kurie padeda apsaugoti jūsų akis nuo ligų. Pridėję prie špinatų avokadų, jūs ne tik sudedate liuteiną ir vitaminą A į apsauginį mišinį, bet ir suteikiate organizmui sveikųjų riebalų, kurie reikalingi maistingų medžiagų įsisavinimui.
9. Parfė iš graikiško jogurto, šokolado, graikinių riešutų ir laukinių mėlynių
Kalcis ir prebiotikai iš jogurto ir smegenims naudingos maistines medžiagos iš graikinių riešutų ir laukinių mėlynių – nenuostabu, kad šis saldėsis ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir bus maistingas organizmui: nuo galvos iki kojų, iš vidaus ir išorėje.
10. Žalioji arbata su citrina
Pridėkite citrinų sulčių į žaliąją arbatą ir penkis kartus padidinkite savo organizme katechino – antioksidantą, svarbaus širdies kraujagyslių sistemai – kiekį.
11. Pomidorai ir alyvuogių aliejus
Pomidorai – vienas iš pagrindinių likopino, galingo antioksidanto, galinčio užkirsti kelią neigiamam saulės spindulių poveikiui, šaltinis. Kad maksimaliai išnaudotumėte pomidorus, pridėkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sveikieji riebalai aliejuje leis organizmui geriau įsisavinti likopiną. Be to, ir pats alyvuogių aliejus jaunina odą.
12. Žemės riešutų sviestas ir stiklinė pieno
Užsigerdami pienu širdies kraujagyslių sistemai naudingus riebalus, kurių yra žemės riešutų svieste, padėsite organizmui įsisavinti vitaminą D.
13. Pilnagrūdžių grūdų duona su žemės riešutų aliejumi
Žemės riešutų aliejus dera ne tik su pienu. Pabandykite užtepti aliejaus ant pilnagrūdžių grūdų duonos riekės – padidinsite baltymu įsisavinimo efektyvumą.
14. Žemės riešutų sviestas ir braškės ant skrudintos duonos
Susikoncentravome ties žemės riešutų sviestu (turbūt dėl to, kad jo derinys su beveik bet kuo paverčia kombinaciją labai naudinga). Pabandykite braškes pamirkyti riešutų svieste, gausite nuostabų skonį, daug baltymų, vitaminų E ir C.
15. Kepta kiauliena su Briuselio kopustais
Svarbiausias mineralas kiaulienoje – selenas – antivėžinis antioksidantas. Keptos kiaulienos derinys su sulforafano turtingomis daržovėmis (pavyzdžiui, su Briuselio kopūstais) iki 13 kartų didina mineralo efektyvumą.
16. Raudonosios pupelės ir alyvuogių aliejus
Šis įdomus derinys kupinas oleinės rūgšties, kuri sukelia pasisotinimo pojūtį. Pridėkite prie to raudonąsias pupeles ir gausite liekninančią kombinaciją, padedančią įveikti norą persivalgyti.
17. Obuoliai ir šokoladas
Obuoliai žinomi tuo, kad turi daug priešuždegiminio flavonoido, kuris vadinamas kvercetinu. Šokoladas turi flavonoidą katechiną – antioksidantą, kuris mažina susirgimo vėžiu ir ateroskleroze riziką. Kartu obuoliai ir šokoladas pajėgūs sumažinti trombocitų skaičių, pagerindami širdies kraujagyslių sistemos būklę.
18. Lašiša ir stiklinė raudono vyno
Raudoname vyne esantys antioksidantai padeda įsisavinti lašišoje esančią omega-3 rūgštį. Tai puikus duetas, kuris išvarys depresiją ir jau kitą dieną pagerins smegenų funkcionavimą.
19. Špinatai, pomidorai, morkos, mairūnai ir šaukštas alyvuogių aliejaus
Šios kupinos antioksidantų daržovės geriau funkcionuoja kartu su alyvuogių aliejumi, nes jis skatina maistingų medžiagų įsisavinimą, stabilizuoja imuninę sistemą, suteikia odai blizgesio ir stiprina širdį. Pridėjus mairūnų, antioksidantinis potencialas išauga 20 proc.
20. Batatai su sūriu
Batatai, turintys beta-karotino ir liuteino, stebėtinai produktyviai dera su sūriu, turinčių riebiųjų rūgščių.
21. Batatai su migdolais
Batatai turi ir vitamino C, kuris produktyviai dera su riešutais, turinčiais vitamino E, pavyzdžiui, migdolai. Tai mažina cholesterolio lygį.
22. Šveicariškas mangoldas, špinatai arba brokoliai su alyvuogių aliejumi
Patiekalas iš šveicariško mangoldo, špinatų arba brokolių su alyvuogių aliejumi yra puikus mišinys, turintys vitamino K ir sveikųjų riebalų. Pastarieji mažino cholesterolio lygį, padeda įsisavinti vitaminus.
23. Džiovintų vaisių ir riešutų mišinys – papajos, kuraga, migdolai ir graikiniai riešutai
Šiame mišinyje daugybė lengvai įsisavinamų jauninančių maistingų medžiagų.
24. Tunas su citrina
Šiek tiek citrinų sulčių ne tik pagerina tuno kvapą, bet ir priduoda jam tiesiog fantastišką skonį. Be skonio citrina paverčia tune esančią geležį lengvai įsisavinama medžiaga, maitinančią jūsų kraują dideliu deguonies kiekiu.
25. Laukiniai ryžiai su karamelizuotais svogūnais
Svogūnuose yra junginių, gerinančių cinko, kurio labai daug laukiniuose ryžiuose, įsisavinimo procesą.