REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugniuždyta sveiko jauno vyro, kuris mirė nuo koronaviruso, nors „laikėsi visų taisyklių“, sužadėtinė ragina žmones į pandemiją žiūrėti rimtai.

Sugniuždyta sveiko jauno vyro, kuris mirė nuo koronaviruso, nors „laikėsi visų taisyklių“, sužadėtinė ragina žmones į pandemiją žiūrėti rimtai.

REKLAMA

Samas Akadi susirgęs COVID–19 buvo išvežtas į ligoninę dėl kvėpavimo sutrikimų, bet jo būklė sparčiai blogėjo – vyras buvo perkeltas į intensyvią terapiją, tačiau penktadienį mirė. Sveikam 32 metų amžiaus vyrui pirmieji ligos simptomai pasireiškė sausio 7 dieną, o kitą dieną jis sulaukė teigiamo koronaviruso testo rezultato. Netrukus po to jo būklė ėmė sparčiai blogėti.

Samo partnerė Amy Skallist (31) pasakoja, kad prieš eidamas darytis testo jis ėmė kosėti, pakilo temperatūra, krėtė drebulys. Vyras izoliavosi savo kambaryje, bet jautėsi vis prasčiau, todėl Amy iškvietė greitąją. Atsidūręs ligoninėje jis greitai buvo prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos, tada jam buvo dirbtinai sukelta koma – vyras su liga kovojo vienas, dėl viruso pavojaus šalia jo negalėjo būti jo šeimos nariai.

Bromlyje, Pietryčių Londone gyvenanti Amy, dabar viena auginsianti poros sūnų Isaacą, kuriam treji, maldauja žmonių laikytis taisyklių, nes „niekada nežinai, kas gali atsitikti“. „Daily Mail“ ji sakė: „Man atrodo, kad tai – baisiausias kiekvieno žmogaus košmaras. Jei žmonės nepradės laikytis taisyklių, pandemija nesustos ir daug daugiau žmonių liks sugniuždyti, praradę artimuosius.“

REKLAMA
REKLAMA

Gedinti moteris pasakoja, kad su Samu kartu buvo jau 15 metų – abu jie dirbo iš namų ir prieš užsikrėsdamas virusu jis buvo išėjęs tik į vaistinę ir degalinę. Didžiąją dalį laiko, kurį Samas praleido ligoninėje, ji negalėjo būti su juo, bet prieš vyrui mirštant medikai jai leido ateiti jo aplankyti, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

„Matėsi, kad gydytojai ir slaugytojai buvo labai pavargę. Samas nebuvo vienintelis tą dieną skyriuje miręs žmogus. Jei esate iš tų, kurie atmestinai žiūri į viruso keliamą pavojų, nieko nesuprasite, kol galiausiai tas šalia mirštančiojo prie ligoninės lovos sėdintis žmogus arba pats mirštantysis nebūsite jūs.“

Taip pat ir Amy bei jos sūnui patvirtinti teigiami koronaviruso testai, nors jiems nepasireiškė jokie simptomai. Moteris sako, kad jos mažas sūnelis dar per mažas suprasti, kas atsitiko, todėl vis klausia, kada grįš tėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų