REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Jonuškų kieme tūkstančiai kalėdinių lempučių

Reginos ir Antano Jonuškų namas Užventyje tapo tikra interneto sensacija. Ir ne be reikalo – jų kieme spindi tūkstančiai šventinių lempučių, kurios pritraukė žmones iš visos Lietuvos. Regina sako, kad tokio dėmesio tikrai nesitikėjo, tačiau jai pačiai yra smagu, kad taip gali suteikti žmonėms bent lašelį džiaugsmo.

34

Reginos ir Antano Jonuškų namas Užventyje tapo tikra interneto sensacija. Ir ne be reikalo – jų kieme spindi tūkstančiai šventinių lempučių, kurios pritraukė žmones iš visos Lietuvos. Regina sako, kad tokio dėmesio tikrai nesitikėjo, tačiau jai pačiai yra smagu, kad taip gali suteikti žmonėms bent lašelį džiaugsmo.

REKLAMA

Šiauliuose gyvenanti pora jau kelis metus pritraukia daugybės žmonių dėmesį. Iš giminaičių įsigiję namelį Užventyje, jie čia sukuria tikrą kalėdinę pasaką. Jų kieme galima pamatyti „besiganančius“ elniukus, Kalėdų senelį ir jo roges, besmegenius, didelį sniego gaublį, angelus ir dar įvairiausių šviečiančių papuošimų.

„Taip puošiamės jau keli metai. Kiekvienais metais pridedame dar vis ką nors naujo įsigiję. Jeigu kažkas perdega, pasensta, juos irgi pakeičiame. Mes senjorai, tai ir puošiame neturėdami, ką veikti“, – juokiasi Regina.

REKLAMA
REKLAMA

Nušvinta visa gatvė

Praėjusiais metais Jonuškų namo papuošimų žiebimas tapo švente visai gatvei. Šiemet irgi turėjo tokių minčių, tačiau, deja, jų teko atsisakyti, dėl esamos koronaviruso situacijos.

REKLAMA

„Šiemet irgi tam ruošėmės, net Kalėdų senelis buvo atvykęs. Dėl esamos situacijos, jau taip viešai nebeskelbėme ir pasižiūrėti, kaip uždegame lemputes, atėjo tik artimiausi kaimynai – vieni atėjo su vaikais į kiemą, o jiems išėjus – atėjo kiti. Juk reikia saugotis dabar“, – sako moteris.

Tačiau kaimynai atrado būdą, kaip kitaip vieni kitus palaikyti – šiemet Reginos ir Antano gyvenamoje gatvėje sužibo dar daugiau švieselių.

„Kaimynai irgi seka mūsų pavyzdžiu. Jau pernai buvo kaimynai šalimais pasipuošę, šiemet žiūriu jau ir kiti uždėjo kelias girliandas. Jau pernai daviau tokią idėją, kad namuose uždėtume bent po vieną girliandą, tai visą gatvelę nušviestume“, – šypsosi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošimas prasideda rugsėjį

Ne tik visas Jonuškų namas paskendęs šventinėse šviesose, tačiau taip pat ir tvora, ir kiemas. Pati moteris sako, kad net nebandė suskaičiuoti, kiek tų lempučių džiugina savas ir praeivių akis.

„Jeigu būtume susirašę, kiek lempučių dėjome, tai gal būtų įmanoma suskaičiuoti, kiek tų metrų lempučių yra, bet mes neskaičiavome. Paprasčiausiai pasižiūrime, kur uždedame.

Nėra ten kažko labai įmantraus, mes ne dizaineriai, kaip sugebame uždėti, taip ir daromės. Pas mus čia ir senas namelis. Puošiame viską dėl savęs, o kad  kitiems patinka, aišku, smagu. Žinoma, patinka irgi nevisiems. Mačiau, kad yra visokių komentatorių, bet kiekvienam pagal save“, – sako Regina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta apie pakilusias elektros sąskaitas, moteris juokiasi, kad tik kitiems atrodo, kad tai atsieina brangiai, tačiau iš tikrųjų sąskaitos už elektrą nebūna tokios milžiniškos.

„Nepasakyčiau, kad labai daug pakyla sąskaitos už elektrą. Naudojami LED lemputes, tai jos nesunaudoja tiek daug elektros, kaip tos anksčiau kaitrios lemputės. Kiek čia visko bus, nežinau, bet pernai pasiskaičiavome, kad per tą mėnesį už visą grožį sumokėjome gal 60 eurų. Tikrai ne kosminės kainos. Kiti žmonės privažiavę irgi klausia, kaip mes išsimokam, gal generatorių kažkokį savo turime“, – juokiasi ji.

Pasak Reginos, pačios didžiausios investicijos – nusipirkti lemputes ir kitus šviečiančius papuošimus. Moteris sako, kad Lietuvoje įdomius šviečiančius papuošimus gauti sunku, nes pas mus yra nebent elniukai ar besmegeniai, tačiau šioje situacijoje jai padeda draugai.

REKLAMA

„Turime gerus draugus Anglijoje, tai jie mums rugsėjį ar spalio pradžioje jau siunčia nuotraukas ir klausia, ką mums nupirkti. Taip kiekvienais metais po vieną, po dvi statulėles ir gauname“, – šypsosi ji.

Tokio dėmesio nesitikėjo

Prie Jonuškų namo tvoros sustoja daugybė automobilių – visi pro šalį važiuojantys žmonės nori pasigrožėti jų kieme sukurta šventine oaze.

„Sulaukiame nepažįstamų žmonių, kurie sustoja pas mus kieme pasifotografuoti. Pernai buvo nemažai ir šiemet pravažiuoja pro šalį, sustoja nusifotografuoja ar nusifilmuoja. Bet čia tik pavieniai žmonės, nėra jokių srautų didelių.

Žmonės tikrai atvažiuoja iš kitų miestų ir miestelių, sako, kad labai gražu. Padėkoja dar mums, kad leidžiame nusifotografuoti. Vaikams labai patinka čia, nes yra ir Kalėdų senelis, ir besmegeniai, ir arkliukas yra. Vaikai paglosto juos ir dar dovanėlių pasiima iš Kalėdų senelio rogių.

REKLAMA

Buvo atvažiavus ir moterėle iš Kelmės. Ji suaugusi moteris, bet vyrui išėjus į kiemą, taip džiaugėsi tais papuošimais. Sakė, kad ilgą laiką ją kankino blogi sapnai, bet po visko, ką pamatė pas mus, dabar jau tik gerą matys. Aišku smagu, kai kitam žmogui gali suteikti tiek laimės“, – šypsosi ji.

Regina sako, kad dėl tokio dėmesio jie yra nustebę, kadangi viską puošia dėl savęs. O tai, kad patinka kitiems ir jie atvažiuoja pasidžiaugti, visą nuotaiką padaro dar ypatingesnę.

„Pas mus visada, kiek atsimenu, per Kalėdas ir namai būdavo papuošti, ir dovanos vaikams ir anūkams paruoštos. Visą laiką taip buvo ir toliau bus. Mes ir Šiauliuose gyvename, tai ir ten pasipuošiame visus kambarius. Puošiamės visur. Mums patinka grožis. Žiemą lemputėmis puošiame kiemus, vasarą gėlėmis. Tokie mes žmonės“, – sako Regina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų