Nostalgiški bulvių kukuliai pagal Audronę: „Išėjo tiesiog super“

„Vienbalsiai nusprendėm vakarienei pasigaminti varškės ir bulvių kukulių. Šįsyk juos gaminau pikantiško skonio, gavosi super. Bet jei nemėgstate ir nenorite pikantiško skonio, nedėkite kelių recepte išvardintų ingredientų ir galėsite mėgautis tradiciniais varškės ir bulvių kukuliais“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Bulvių kukuliai (Nuotr. Gamink su Audrone)

Reikės: 7–8 vid. dydžio bulvių, 180 gr. varškės, 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, 3 v.š. krakmolo, 1 v.š. sviesto, džiovintų špinatų, (gali būti petražolės ar kitos prieskoninės žolelės), česnako miltelių, druskos.

Išvirtas bulves su druska sugrūdau su sviestu. Varškę sutryniau ir sudėjau į bulvių košę, įmušiau kiaušinį, pagardinau česnako milteliais, įbėriau džiovintų špinatų, krakmolo ir miltų.

Garai viską kartu išmaišiau ir formavau kukulius. Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, sudėjau kukulius. Jiems iškilus į paviršių paviriau dar 3–4 min. Kukuliai išvirti. Patiekiau su grietinės ir sviesto padažu.


Rašyti komentarą...
N
Neringa
2020-12-08 21:38:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
Skaniausias vaikystes patiekalas primenantis atostogas pas mociute
Atsakyti
0

i
ingrida
2020-12-05 13:01:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
Visai skanu
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų