• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Instagramerė maisto mėgėja sako, kad orkaitėje keptas bulves pagardinus medumi jos būna tobulos – jos teigimu, taip bulvės išeina „saldžios ir sūrios, pačiais traškiausiais krašteliais“.

Instagramerė maisto mėgėja sako, kad orkaitėje keptas bulves pagardinus medumi jos būna tobulos – jos teigimu, taip bulvės išeina „saldžios ir sūrios, pačiais traškiausiais krašteliais“.

REKLAMA

Orkaitėje keptos bulvės – sekmadienio pietų klasika. Iš išorės traškios, iš vidaus purios, su mėgstamiausiu padažu – tikras skanumėlis. Orkaitėje keptas bulves pagardinti galima įvairiausiais būdais – vieni mėgsta prieskonius, o kiti jas kiek suspaudžia bulvių trintuvu prieš dedami į orkaitę. Bet viena moteris teigia atradusi „tobulą“ receptą su slaptu ingredientu.

Laura Ford iš Melburno, Australijos, orkaitėje kepdama bulves jas pagardina medumi. Apetitą keliančiomis savo pasigaminto patiekalo nuotraukomis ji pasidalino savo instagramo paskyroje „@laurafordnutrition“, kurią seka 35 500 žmonių, rašoma dailystar.co.uk.

Moteris nuotrauką komentavo taip: „Labiausiai priklausomybę sukeliančios bulvytės, kokių esate ragavę – orkaitėje keptos su sviestu ir medumi. Tobulas saldumo ir sūrumo derinys ir patys traškiausi krašteliai! Iš anksto atsiprašau, nes garantuoju – negalėsite nustoti jų valgę.“

REKLAMA
REKLAMA

Šis patarimas Lauros sekėjams labai patiko.

Pirma reikės mažas raudonąsias bulvytes supjaustyti maždaug 1 cm skersmens gabalėliais. Tuomet jas apvirkite puode su verdančiu vandeniu, maždaug penkias minutes. Orkaitę įkaitinę iki 200 laipsnių, į orkaitės indą įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir 50 g sviesto. Bulves nusunkite ir apvoliokite jas karšto aliejaus ir sviesto mišinyje.

Pagardinkite jas mėgstamais prieskoniais ar žolelėmis, druska ir pipirais, ir kepkite orkaitėje 30 minučių. Tuomet bulves apverskite ir kepkite dar 30 minučių, kol jos įgaus aukso spalvą ir bus traškios. Galiausiai bulves apšlakstykite medumi, kol jos dar karštos ir apibarstykite šviežiai kapotais čiobreliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų