Kijevo kotletai pagal Justiną: gamina tik taip, kaip išmokė mama

„Vieną gražią dieną mama Kijevo kotletų receptą perskaitė rusiškame laikraštyje, išbandėme ir mums labai patiko. Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

Kijevo kotletas (Nuotr. Baltoje lėkštėje)

Kijevo kotletams reikės: 500 g maltos vištienos; 60 g sviesto; žalumynų; druskos; pipirų; česnako skiltelių; 2 kiaušinių; miltų; džiūvėsėlių (paprikos skonio); aliejaus.

Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų. Sviestą sumaišyti su mėgstamais žalumynais, česnakais, susukti į kepimo popierių ir padėti sušalti į kamerą. Maltą vištieną ir sviestą padaliname į 5 dalis. Paimame dalį mėsos, į jos vidų įdedame sviesto (lyg darydami cepelinus).

Kiaušinius išplakame su dviem šaukštais šalto vandens. Suformuotus kotletus apvoliojame miltuose, po to kiaušiniuose ir po to džiūvėsėliuose. Dedame juos 10 min. į šaldymo kamerą. Ištraukus vėl apvolioti kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.

Kepti įkaitintame aliejuje apie 10–15 min. Reikia stebėti, kad aliejus per daug neįkaistų, nes tada išorėję kotletai bus iškepę, o viduje – žali.


Rašyti komentarą...
A
As
2020-11-11 13:08:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
Neteisingi kijevo kotletai.Juos ruosiant mesa nemalama, o ispjaunama krutinele su sparneliu ir atmusama.
Atsakyti
-3

Z
ZENONA
2020-11-11 17:11:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
TIKRAI MALTI NEREIKIA KOKS KIJAVO KOTLETAS TIKAI TURI BUT ISMSTA I VIDU DEDASI SU ZALUM SVIESTAS
Atsakyti
-5

L
Lina
2020-11-11 21:25:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
Darau taip pat, ir taip man labiausiai patinka, nei su nemalta file, vargo mažiau ir skonis nenukenčia
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (11)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų