Močiutė parodė, kaip išsikepti skaniausią kugelį: pastangas atpirks skonis

Jums tikrai labai patiks šis tradicinis lietuviškas kugelis. Galima valgyti ir valgyti!

Ypač skanus močiutės kugelis: sugaišto laiko nesigailėsite, viską atpirks skonis (Nuotr. worldrecipes.eu)

Tešlai reikės: 3 kilogramų bulvių; 0,5 litro verdančio vandens; 3 svogūnų; 3 šaukštų grietinės; 1 arbatinio šaukštelio druskos; 0,5 arbatinio šaukštelio pipirų; trečdalio puodelio (83 mililitrų) aliejaus.

Padažui: 400 gramų šoninės gabaliukų; 1 svogūno.

Antram padažui: 200 gramų varškės; 1 šaukštelio krapų; 2 skiltelių (supjaustytų) česnako; 2 šaukštų pieno; 1 šaukšto grietinės.

Pirmiausia sutarkuojame bulves. Tuomet supjaustome svogūnus. Kruopščiai sumaišome visus tešlos ingredientus. Tada į kepimo skardą įpilame šiek tiek aliejaus. Aliejų paskirstome tolygiai.

Po to į kepimo skardelę supilame tešlą. Bulvių plokštainį įdedame į iš anksto iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių. Pakeičiame orkaitės programą į drėgną karštą orą, kad padarytume bulvių plokštainį šlapesnį. Bet to daryti nėra privaloma.

Padažui pagaminti pirmiausia pakepame šoninės gabalėlius keptuvėje maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame svogūnus ir kepame viską maždaug 5 minutes. Galiausiai mėgaujamės su padažu arba papildomu padažu (galima ir abiejais). Kai kurie žmonės jį mėgsta valgyti su pienu. Skanaus!

Šaltinis: Romas and Mo / worldrecipes.eu


Rašyti komentarą...
S
Sarka
2020-10-20 00:06:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
Į kugeli verdantį vandenį,to nesu girdėjusi,pieną reikia,netikele ta bobutė....
Atsakyti
-3

R
Rolis
2020-10-20 06:22:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kam tas vanduo ir dar verdantis bus virtas kugelis naujas receptas
Atsakyti
0

O
Oras
2020-10-20 08:15:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
Pieno o ne vandens 0.5l
Atsakyti
-3

SKAITYTI KOMENTARUS (10)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų