Pasakė, kaip išsikepti traškias bulves – nustokite daryti šias klaidas

Norite, kad orkaitėje keptos bulvės visada būtų tobulai auksinės spalvos ir traškios? Jums padės Jeffas Bakeris, „Farmison & Co“ vyriausiasis virtuvės šefas.

Keptos bulvės (nuotr. Shutterstock.com)

Tas patiekalas, be kurio neįsivaizduojami dažni pietūs – kukliosios bulvės, iškeptos karštame aliejuje. Tačiau neretai pasitaiko, kad jos nebūna tokios skanios, kokios turėtų būti.

Kartais orkaitėje keptos bulvės išeina per minkštos, per riebios arba neapskrudusios. Tad kokios klaidos nulemia tai, kad bulvės neiškepa idealiai?

„Daily Star Online“ kalbėjosi su „Farmison & Co“ vyriausiuoju virtuvės šefu Jeffu Bakeriu, kuris papasakojo, ką darome ne taip ir kaip išsikepti tobulų bulvyčių.

Būtina naudoti šviežias bulves!

Gali pasirodyti akivaizdu, bet šviežios bulvytės kepimui orkaitėje – pirmas žingsnis į tobulybę. Pastovėjusių bulvių maisto gaminimui jokiu būdu negalima naudoti – nuo jų galite net ir blogai pasijusti. Renkantis bulves reikia pirma jas apžiūrėti, ar nėra jokių gedimo ženklų, o tuomet susidėti į kartotinę dėžę ar popierinį maišelį, kad joms nepritrūktų oro.

Per daug aliejaus

Dar viena klaida – kai bulvės tiesiog paskandinamos aliejuje, norint suteikti joms traškumo, bet tada iš išorės jos apdega, o iš vidaus lieka nepakankamai iškepusios. Būtent todėl prieš kepant bulves orkaitėje rekomenduojama jas apvirti puode su vandeniu ar garuose. Jei verdate jas puode su vandeniu, pakaks 10 minučių, o garuose – 15 minučių (priklausomai ir nuo bulvių dydžio). Tuomet, prieš dedant jas į orkaitę, reikia palaukti, kol jos atvės ir nudžius.

REKLAMA

Ruošiate pietus visai šeimai? Bulvėms reikia pakankamai vietos...

Jei kartu pietaus ar vakarieniaus visi šeimos nariai, tuomet greičiausiai bus labai daug maisto ir dar daugiau orkaitėje keptų bulvių. Jei planuojate bulvių kepti daugiau nei įprastai, geriau pasiruoškite kelias kepimo skardas ir nebandykite visų bulvių sutalpinti į vieną, rašoma dailystar.co.uk.

Kad bulvytės gardžiai apskrustų aliejuje, joms reikia pakankamai vietos, be to, taip nerizikuosite išsikepti per minkštų, ištežusių bulvių, kurios visą laiką skendėjo aliejuje. Todėl būtinai pasirūpinkite viena ar dviem papildomomis kepimo skardomis, kad visas sunkus darbas nenueitų perniek!

Kepate per trumpai

Diskusija apie tai, kiek laiko reikia orkaitėje kepti bulves, iš tiesų labai karšta. Tačiau pasirodo, kad tai priklauso nuo keleto faktorių, kurių daugelis nežino – pavyzdžiui, nuo to, kokio dydžio yra jūsų pasirinktos bulvės. Rekomenduojama bulves orkaitėje kepti mažiausiai 30 minučių, kas 10–15 minučių jas patikrinant ir pavartant, kad būtų traškesnės. Jei praėjus pusvalandžiui dar nežinote, ar bulvės iškepusios, vieną išsitraukite iš orkaitės ir paragaukite. Taip ne tik užtikrinsite, kad jūsų bulvytės būtų tobulos, bet ir galėsite iškart skanauti pačią traškiausią.


Rašyti komentarą...
D
Donatas
2020-10-13 18:25:31
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nuskutęs bulves, nuplovęs nusausinu, gerai nusausinu. Sudedu idubenį pasūdau, po 5-7 min. Pavoliojęs dubenyje bulves dar kartą nusausinu, sudedu ant orkaitės grotelių ir kepuapie 20-30 min. 250 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
Atsakyti
-9

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų