Bulviniai blynai pagal Liuciją: „Jie – mano mamos firminis patiekalas“

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Bulviniai blynai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Bulves sutarkuojame bulvine tarka. Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 šaukštą bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.


Rašyti komentarą...
M
Mama
2020-10-02 15:18:45
Pranešti apie netinkamą komentarą
Sūris lydosi , blynai pridega ir neiškepa.
Atsakyti
-5

A
Albina
2020-10-02 20:11:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
Manau, kad česnako nereikia, o cibulio labai trūksta.
Atsakyti
-5

E
Elada
2020-10-02 15:59:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nu atsiprašau su tais česnakais jau ir bulviniuosr blynuose , pykina
Atsakyti
-5

SKAITYTI KOMENTARUS (16)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų