REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teigiama, kad akloji mistikė Baba Vanga išprognozavo koronaviruso protrūkį 1996 m. Manoma, kag Bulgarijoje gimusi Baba numatė rugsėjo 11-osios katastrofą ir „Brexit“, o dabartinė pandemija yra viena iš jos pranašysčių.

Teigiama, kad akloji mistikė Baba Vanga išprognozavo koronaviruso protrūkį 1996 m. Manoma, kag Bulgarijoje gimusi Baba numatė rugsėjo 11-osios katastrofą ir „Brexit“, o dabartinė pandemija yra viena iš jos pranašysčių.

REKLAMA

Balkanų Nostradamu vadinama senyvo amžiaus moteris perspėjo, kad „korona bus visur tarp mūsų“.

Neshka Stefanova Robeva (73 m.), kuri treniravo kelis Bulgarijos gimnastus, sako, kad Vanga numatė koronavirusą jai apsilankius, prieš pat aiškiaregė mirtį, kai jai buvo 84 metų.

Robeva socialinėje žiniasklaidoje paskelbė: „Šis virusas atėjo ir pas mus“.

Ji pridūrė: „Teta Vanga numatė, kai aš lankiausi pas ją prieš kelerius metus: „Neshka, Korona bus visur tarp mūsų“. Neįsivaizdavau, ką tada reiškė šie žodžiai“.

„Corona“ yra bulgarų kalbos žodis reiškiantis „globa“ ir yra susijęs su Rusijos vadovybe šalyje.

Robeva pridūrė maniusi, kad tai reiškia, kad šalis bus „globojama Rusijos“.

Pranešama, kad aiškiaregė prognozavo tamsųjį 2020 m., sakydama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bus nužudytas iš Kremliaus vidaus, o JAV prezidentas Donaldas Trumpas patirs sunkią ligą, kuri paliks jį kurčią ir pasikėsins į gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

Akla bulgarė aiškiaregė prieš pat savo mirtį, būdama 85 metų, sakė, kad 2020 metais „Europos laukia islamo ekstremistų invazija“, ir kad mūsų žemynas iš „islamo įsibrovėlių“ sulauks cheminių puolimų. Po to Europos žemynui ateis „egzistencijos pabaiga“, – pranašavo Vanga, rašoma dailystar.co.uk

REKLAMA

2020 metams ji taip pat išpranašavo Europos ekonomikos žlugimą. Ji teigė, kad „pasaulis iškentės gausybę kataklizmų ir baisių katastrofų. Pasikeis žmonių sąmonė. Ateis sunkūs laikai. Žmones suskaldys jų tikėjimas."

Išsipildo ne visos pranašystės

Vanga buvo 2011 m. dokumentinio filmo „Matomas ir nematomas pasaulis“ pagrindinius subjektas, kuriame, kaip teigiama, ji numatė antrąją Boriso Jelcino pergalę rinkimuose 1995 m. ir perspėjo jį apie širdies būklę.

Mistikės pasekėjai tvirtina, kad jos prognozės išsipildo 85 proc. atvejų.

Tačiau daugelis jos prognozių, išsidėsčiusių iki pat 5079 m., pasirodė klaidingos – pavyzdžiui,  jog 44-asis Amerikos prezidentas (Barackas Obama) yra paskutinis jų prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Vanga prognozavo „siaubą“ JAV, 1989 m. perspėjusi, kad „amerikiečių broliai kris po to, kai juos užpuls plieniniai paukščiai“. Daugelis šiuos paukščius aiškino kaip nuorodą į lėktuvus, rugsėjo 11 dienos teroro išpuoliuose.

Kita vertus, Nostradamo prognozių pasekėjai teigia, kad garsus vaistininkas ir rašytojas taip pat matė virusą, kai jis 1555 metais parašė „krauju nudažytą kraštą, o žmoniją užklups įvairios negandos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų