Pomidorų ir cukinijų mišrainė žiemai pagal Editą: „Labai paprasta ir skanu“

Labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Čia, žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoj cukinijos galite naudoti moliūgą, bus tikrai labai gardu“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

Cukinijų ir pomidorų mišrainė žiemai (Nuotr. Oditėlės blogas)

5,5 litrams reikės: 3,5 kg išdarinėtų cukinijų; 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 5 didelių česnako skiltelių; 5 čili pipirų (jei norisi aštrumo); 100-120 g cukraus; 50 ml aliejaus; 1 v.š. maltos raudonosios paprikos; 2-3 v.š. druskos.

Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite keletą minučių. 

Kai šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, čili paprikas, supilkite cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškinkite nuo užvirimo ~30-40 min. Laikas priklausys nuo to, kokio minkštumo norite, kad liktų cukinijos. 

Viską sudėkite į iškaitintus ir sausus stiklainius, užsukite dangteliais. Apverskite dangteliais žemyn, palikite per naktį atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.


Rašyti komentarą...
R
Rita Padgurskienė
2020-09-07 19:07:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
Panašiai darau, tik ne su cukinijomis, o su baklažanais ir paprikomis. Labai skanu ir rūsyje laikosi iki Kalėdų. Nededu acto, nes rūgšties nuo pomidorų atsiranda, dedu 150g. aliejaus, nes baklažanai virdami ,,suryja". Galutiniame rezultate visai nesijaučia aliejaus.
Atsakyti
-3

N
N
2020-09-14 11:39:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tai su baklažanais viskas skanu. Man tai cukinija kaip žolė be priedų. Ačiū už receptą:)
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų