REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jauna mama mirė po to, kai jai buvo pasakyta, kad gimdos kaklelio vėžio simptomai yra „normalus“ šalutinis jos kontraceptinių injekcijų poveikis.

Jauna mama mirė po to, kai jai buvo pasakyta, kad gimdos kaklelio vėžio simptomai yra „normalus“ šalutinis jos kontraceptinių injekcijų poveikis.

REKLAMA

26 metų Aleksandra Hodson gimdos kaklelio vėžys buvo diagnozuotas 2018 m. birželio mėn., kai ji lankėsi pas bendrosios praktikos gydytoją.

Ji jautė pagrindinius ligos simptomus, įskaitant skausmą lytinių santykių metu, kraujavimą tarp menstruacijų ir po sekso. Tačiau slaugytoja sakė Aleksandrai, kad jos simptomai po kontraceptinės injekcijos buvo „normalūs“, praneša „Liverpool Echo“.

Tik po pirmojo tepinėlio testo Aleksandros gimdos kaklelyje buvo rastas navikas ir ji pradėjo gydytis radioterapija bei chemoterapija.

2011 m. rugpjūčio mėn. Aleksandros sesuo Nicola sukūrė lėšų rinkimo puslapį, kad sesuo galėtų gauti imunoterapiją, tačiau balandžio mėn. jos šeimai buvo pranešta, kad ji neveikia ir vėžys nesitraukia.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 8 d. Aleksandrą pasiglemžė vėžys, o sesuo jai atidavė duoklę „GoFundMe“ puslapyje.

Ji sakė: „Aš niekada negalvojau, kad turėsiu parašyti tokį atnaujinimą, ir linkiu, kad niekam kitam nereikėtų. Deja, praradome mano gražią seserį, rugpjūčio 8 d., šeštadienį. Ji buvo tokia drąsi, stipri ir ryžtinga ir kovojo iki galo.

REKLAMA

Balandžio mėn. turėjome naujienų, kad imunoterapija neveikia ir Aleksandros vėžys neatsitrauks, todėl mes donorystę puslapyje išjungėme. Tai buvo draskė mūsų širdis ir žinojome, kad tai reiškia, jog turime stengtis padaryti prisiminimus, kurių troškome mes ir Aleksandra.

Sugebėjome prisiminimus sukurti kaip šeimą ir praleidome tiek laiko kartu, kiek galėjome."

Nicola toliau padėkojo tiems, kurie padėjo ir palaikė jos šeimą per sunkų laiką.

Ji taip pat paaiškino, kad surinkti pinigai bus padalyti tarp Aleksandros dukters Ellos ir labdaros organizacijos „Children with Cancer UK“.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė: „Tiesiog noriu pasakyti nuoširdų ačiū jums visiems už palaikymą. Tai mums tiek daug reiškė, kad suteikėte mums galimybę išbandyti gydymą, kuris galėjo padėti išgelbėti Aleksandrą, deja, tai buvo nepasiekiama.

„Lėšos, kurias mes turime iš gydymo, kaip minėta anksčiau, atiteks dukrai Ellai, kai ji bus vyresnė, ir 5% labdaros fondui remiančiam vaikus sergančius vėžiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų