„Šaltibarščius gaminti išmokau iš mamos, jos receptu ir pasidalinsiu. Jis nuo tradicinio šaltibarščių recepto skiriasi tuo, jog į dubenį šalia svogūnų laiškų keliauja ir paprastas itin smulkiai supjaustytas svogūnas. Be jo man šaltibarščiams kažko trūksta“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.

Šaltibarščiai (Nuotr. Mukatanas tinklaraštis)

Šaltibarščiai (Nuotr. Mukatanas tinklaraštis)

Reikės: 600 ml riebaus kefyro; 250–300 g švelniai marinuotų burokėlių (geriausia naminių); 150 g agurkų (apie 2 vidutinio dydžio agurkų); 40 g svogūnų laiškų (apie 12 svogūnų laiškų); 1/2 nedidelio svogūno; 15 g krapų (apie 2 kupinų valgomųjų šaukštų susmulkintų krapų); 1–3 valgomųjų šaukštų burokėlių marinato; 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ar kitokio acto, jei trūksta rūgštumo; 4–5 valgomųjų šaukštų virinto atvėsinto vandens; 2 kietai virtų kiaušinių; druskos, pipirų.

Į kefyrą sudėkite burokėlius, smulkiais šiaudeliais pjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotus krapus ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite. Įpilkite vandens, burokėlių marinato ir, jei trūksta rūgštumo, balzaminio acto. Išmaišykite.

Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Patiekdami apibarstykite tarkuotu arba supjaustytu kiaušiniu.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Lietuvė 2020-06-24 14:05:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Beveik visada dedu svogūno galvutę smulkiai pjaustytą, ne laiškus   ATSAKYTI
Audronė 2020-06-22 17:56:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Ačiū,viskas yra žinoma   ATSAKYTI
Jurgis 2020-06-22 10:59:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nesupratau? Kuo gi jie skiriasi nuo kitu seimininkiu saltibarsciu. Autore
pasidalinkite, kur ir kokius saltibarscius teko valgyti?   ATSAKYTI
Jurgis 2020-06-22 10:58:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nesupratau? Kuo gi jie skiriasi nuo kitu seimininkiu saltibarsciu. Autore
pasidalinkite, kur ir kokius saltibarscius teko valgyti?   ATSAKYTI
rasa 2020-06-21 10:50:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
vienintelys saukstas cukraus ir atradimas saltybarsiu!!!!!   ATSAKYTI
CHA 2020-06-20 15:56:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Šaltibarščiai????? Greičiau gogel mogel   ATSAKYTI
:) 2020-06-20 14:21:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2

Dedat zalio svoguno? O ka tuomet daryti su viduriu putimu? Bandziau det zalio svoguno, gerai, kad tadien viena buvau namie :)    ATSAKYTI
Onutė 2020-06-20 13:47:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Rugštu   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų