REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikra tiesa, kad žmonės nuolat šneka apie seksą. Bet net kai nustojame apie tai kalbėti ir imamės veiksmo, daugelį vis tiek kankina vienas klausimas: kiek laiko turėtų trukti seksas?

Tikra tiesa, kad žmonės nuolat šneka apie seksą. Bet net kai nustojame apie tai kalbėti ir imamės veiksmo, daugelį vis tiek kankina vienas klausimas: kiek laiko turėtų trukti seksas?

REKLAMA

Lėtesnį ritmą mėgstantys žmonės galbūt pasakytų, kad seksas gali trukti ir visą savaitgalį, o dar mažiau tai patyrę žmonės  turbūt labiau nudžiugtų sužinoję, kad užtenka ir keleto minučių – tiek, kiek trunka kokia nors jų mėgstama popmuzikos daina. Tačiau savo nuomonę pareiškė ir mokslininkai – jie atskleidė, kiek tiksliai turėtų trukti lytinis aktas.

Bet visų pirma, ką laikome sekso pradžia ir pabaiga?

Dr. Brendanas Zietschas iš Kvynslendo universiteto sako, kad atsakymas į šį klausimą yra susijęs su vyro lytiniu organu. Trumpai tariant, seksas prasideda penetracija ir baigiasi ejakuliacija.

Dr. B. Zietschas stebėjo 500 porų visame pasaulyje ir laikydamasis šios sekso pradžios ir pabaigos nuostatos fiksavo lytinio akto trukmę. Tyrimo dalyviai turėjo nuspausti starto mygtuką penetracijos pradžioje ir stop mygtuką ejakuliacijos momentu. Buvo laikoma, kad toks būdas – efektyvesnis, nei tiesiog prašyti porų žiūrėti į laikrodį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai iš tiesų taip keista, kaip ir skamba – tyrimo dalyviai spaudė starto mygtuką penio įsiskverbimo į vaginą momentu ir stop mygtuką ejakuliacijos momentu.“ – sako jis. – „Turbūt pastebėsite, kad tai kažkiek paveikia jų nuotaiką, todėl galbūt procesas nebuvo toks natūralus, kaip įprastai. Bet moksliniai tyrimai retai kada būna visiškai tobuli, todėl tai – geriausia, ką galėjome padaryti.“

REKLAMA

Taigi, kokia vidutinė sekso trukmė?

Šis tyrimas parodė, kad lytinis aktas trunka nuo 33 sekundžių iki 44 minučių, o vidutiniškai – 5,4 minutes. Įdomu tai, kad tyrime taip pat buvo aiškinamasi, koks yra daugumos išmanymas apie penio jautrumą ir šio faktoriaus santykis su sugebėjimų lovoje nepraradimu. Vyresniems vyrams nepavyksta erekcijos išlaikyti ilgiau, nei jauniems, o taip pat šio sugebėjimo nepagerina ir prezervatyvų naudojimas bei apipjaustymas, rašoma mirror.co.uk

„Dar vienas netikėtas atradimas buvo tai, kad kuo vyresnio amžiaus pora, tuo trumpesnis lytinis aktas – tai prieštarauja greičiausiai vyresnio amžiaus vyrų skleidžiamiems gandams.“ – priduria dr. B. Zietschas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų