Nostalgiški tarkuotų bulvių cepelinai: tobulas duetas su spirgučių padažu

Tikriausiai sunkiai rastumėte lietuvį, kuris atsisakytų ką tik išvirtų, dar garuojančių cepelinų porcijos. Jeigu naminiais cepelinais norite nustebinti ir savo šeimyną, tuomet jums puikiai pravers šis receptas.

Cepelinai  (nuotr. Shutterstock.com)

Cepelinams reikės: 22,5 kilogramo bulvių; 500 gramų mėgstamos mėsos faršo; 23 svogūnų; prieskonių; 1 valgomojo šaukšto su kaupu krakmolo; pipirų ir druskos.

GAMINIMAS

Iš pradžių bulves bei vieną svogūną sutarkuojame. Bulves per kiaurasamtį, kiek paspausdamos šaukštu nuvarviname.

Tuomet iš bulvių susidariusį krakmolą sudedame į bulvių tarkius ir gerai išmaišome. Faršą sumaišome su kepintais svogūnais, prieskoniais ir druska (įdaras jau paruoštas, labai paprasta).

Dabar liko tik suformuoti cepelinus.

Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, supilame krakmolą (krakmolą ištirpiname pusėje stiklinėje vandens ) ir sudedame pasiruoštus cepelinus. Cepelinus verdame maždaug 2025 minutes.

Tokius cepelinus labai skanu patiekti su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu, bet galite pasirinkti ir savo mėgstamą arba tiesiog grietinę. Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu


Rašyti komentarą...
o
okai
2020-05-01 22:38:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
Krakmolas tam, kad cepelinai nebutu ''pasisiause'':) , bet kad kiaurasamtyje uztenka saukstu nuspausti tarke, tai tikrai nesamone, nebent tarkuoti per burokine tarka, na bet cia receptas tai niekam tikes siaip:)
Atsakyti
-1

K
Kam tas krakmolas
2020-05-01 22:29:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nesąmones rašo ir tiek,nes niekad nevirė.Bulvėse esančio krakmolo užtenka,tik klauskit turgininkų,pasakys,kuri tinka veislė cepelinam.Atvirkščiai,reikia krakmolingą vandenį nusemti verdant,papildyti verdančiu vandeniu,vis truputį druskos įdedant(nes nusisemia,nusiskiedžia)
Atsakyti
0

I
Ilka
2020-05-02 20:15:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
Virtu bulvių nereikia ?
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (8)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų