„Gardu Gardu“ laidos vedėjas profesionalus konditeris Ali Gadžijevas nepamiršo ir įvykdė ankstesnėje laidoje Gian Lucai duotą pažadą pagaminti minkštutėlius zefyrus marshmallows. Tai yra tirpstantis burnoje desertas, tačiau su tikrai daug cukraus, taigi mėgautis juo reikėtų atsargiai. 

Laidos Gardu Gardu filmavimo akimirka

Laidos Gardu Gardu filmavimo akimirka

O Gian Luca paruoš Italijoje labai mėgiamą jūros gėrybių užkandį. Kol kas juo teks mėgautis namuose, tačiau, tikimės, jau greitai bus galima pavaišinti ir draugus. Tai puikus pasirinkimas smagiems pasisėdėjimams vis šiltėjančiais vakarais.

Linksmieji vedėjai savo žiūrovus džiugins jau paskutinėje šio sezono laidoje, taigi nepraleiskite progos pasikrauti geros nuotaikos šį šeštadienį 9.00 per TV3 televiziją.

Jūros gėrybių užkandis La paranza

Jums reikės: 2 didesnių morkų; 1 cukinijos; 500 g krevečių be kiauto; 500 g kalmarų žiedų; 200 g kietagrūdžių miltų; Džiovintų bazilikų; Džiovintų krapų; Druskos; Pipirų; Aliejaus skrudinimui; Duonos ciabatta; Alyvuogių aliejaus.

Padažui: 4 šaukštų majonezo; 0,5 citrinos sulčių; 1 česnako skiltelės; Druskos; Pipirų.

Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais. Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.  Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje. 

REKLAMA

Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170°C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.

Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį. 

Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje kol apskrus.   Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.

Saldėsis marshmallows

Jums reikės: 18 g želatinos; 80 g vandens; 200 g cukraus; 130 g invertinio cukraus; 100 g gliukozės sirupo; 40 vandens; 40 g grietinėlės; 80 g invertinio cukraus; 30 g liofilizuotų aviečių; Cukraus pudros.

Šokoladiniam gėrimui reikės: 400 g pieno; 200 g juodojo šokolado; Žiupsnelio druskos; Ledukų.    

Želatinos lakštus sudėti į vandenį ir palikti, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su 40 g vandens,  cukrumi, invertiniu cukrumi ir gliukozės sirupu ir šiek tiek pavirti.

Į plakimo indą sudėti 80 g invertinio cukraus, trintas liofilizuotas avietes, išbrinkintą želatiną ir karštą masę. Plakti iki standžių, purių, tvirtų putų. 

Ant kepimo popieriaus dėti norimos formos konditerinį žiedą. Jei žiedo neturime, galima į norimą formą įtiesti kepimo popierių. Visą paviršių gausiai apiberti cukraus pudra. Supilti marshmallows masę ir išlyginti. Viršų vėl gausiai apiberti cukraus pudra, kad neišdžiūtų. Palikti nakčiai kambario temperatūroje.

Prie marshmallows puikiai tiks šaltas šokoladinis gėrimas. Tereikia pašildyti pieną ir į jį sudėjus šokoladą maišyti, kol ištirps. Įberti žiupsnelį druskos. Gėrimą supilti į stiklines su ledukais. 

Skanaus!  

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Šaltai rūkytos skumbrės mišrainė su rudaisiais ryžiais (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros tikriausiai dažnas negalėtų įsivaizduoti be šviežiai rūkytos žuvies. Būtent ji puikiai tiks ir vasariškai mišrainei, kurios receptu su skaitytojais dalijasi ...
Makaronai  (nuotr. Shutterstock.com)
Daugelis lietuvių garbina itališką virtuvę, tačiau būtiniausių žinių apie esminį šios virtuvės ingredientą – makaronus – jiems labai trūksta. Lietuviams makaronai vis dar ...
Naminiai ledai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Turėdama kokosų pieno, beje, jo virtuvėje turiu visada, nusprendžiau pagaminti ledų. Beje, jei nešaldytumėte, tuomet turėtumėte ir puikų kokteilį. Šįsyk aš pasigaminau ...
Arbūzas (nuotr. Shutterstock.com)
Pasirodo, lyginant su kitais vaisiais, arbūzuose cukraus yra visai nedaug. Vienoje arbūzo porcijoje yra 9 gramai cukraus. Tai – mažiau, nei vienoje porcijoje mango (23 gramai), ...
Bulvių skiltelės (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų