„Gardu Gardu“ laidos vedėjas profesionalus konditeris Ali Gadžijevas nepamiršo ir įvykdė ankstesnėje laidoje Gian Lucai duotą pažadą pagaminti minkštutėlius zefyrus marshmallows. Tai yra tirpstantis burnoje desertas, tačiau su tikrai daug cukraus, taigi mėgautis juo reikėtų atsargiai. 

Laidos Gardu Gardu filmavimo akimirka

Laidos Gardu Gardu filmavimo akimirka

O Gian Luca paruoš Italijoje labai mėgiamą jūros gėrybių užkandį. Kol kas juo teks mėgautis namuose, tačiau, tikimės, jau greitai bus galima pavaišinti ir draugus. Tai puikus pasirinkimas smagiems pasisėdėjimams vis šiltėjančiais vakarais.

Linksmieji vedėjai savo žiūrovus džiugins jau paskutinėje šio sezono laidoje, taigi nepraleiskite progos pasikrauti geros nuotaikos šį šeštadienį 9.00 per TV3 televiziją.

Jūros gėrybių užkandis La paranza

Jums reikės: 2 didesnių morkų; 1 cukinijos; 500 g krevečių be kiauto; 500 g kalmarų žiedų; 200 g kietagrūdžių miltų; Džiovintų bazilikų; Džiovintų krapų; Druskos; Pipirų; Aliejaus skrudinimui; Duonos ciabatta; Alyvuogių aliejaus.

Padažui: 4 šaukštų majonezo; 0,5 citrinos sulčių; 1 česnako skiltelės; Druskos; Pipirų.

Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais. Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.  Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje. 

REKLAMA

Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170°C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.

Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį. 

Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje kol apskrus.   Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.

Saldėsis marshmallows

Jums reikės: 18 g želatinos; 80 g vandens; 200 g cukraus; 130 g invertinio cukraus; 100 g gliukozės sirupo; 40 vandens; 40 g grietinėlės; 80 g invertinio cukraus; 30 g liofilizuotų aviečių; Cukraus pudros.

Šokoladiniam gėrimui reikės: 400 g pieno; 200 g juodojo šokolado; Žiupsnelio druskos; Ledukų.    

Želatinos lakštus sudėti į vandenį ir palikti, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su 40 g vandens,  cukrumi, invertiniu cukrumi ir gliukozės sirupu ir šiek tiek pavirti.

Į plakimo indą sudėti 80 g invertinio cukraus, trintas liofilizuotas avietes, išbrinkintą želatiną ir karštą masę. Plakti iki standžių, purių, tvirtų putų. 

Ant kepimo popieriaus dėti norimos formos konditerinį žiedą. Jei žiedo neturime, galima į norimą formą įtiesti kepimo popierių. Visą paviršių gausiai apiberti cukraus pudra. Supilti marshmallows masę ir išlyginti. Viršų vėl gausiai apiberti cukraus pudra, kad neišdžiūtų. Palikti nakčiai kambario temperatūroje.

Prie marshmallows puikiai tiks šaltas šokoladinis gėrimas. Tereikia pašildyti pieną ir į jį sudėjus šokoladą maišyti, kol ištirps. Įberti žiupsnelį druskos. Gėrimą supilti į stiklines su ledukais. 

Skanaus!  

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Rauginti pomidorai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien ...
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Ritos receptai)
„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, ...
Jautienos troškinys (Nuotr. Samčio užrašai)
„Šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu“, – sako tinklaraštininkė Odeta. Reikės: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; 1 kg jautienos; 200 g ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų