Kitokie ir itin gardūs kepsneliai pagal Liuciją: „Skanūs ne tik karšti, bet ir šalti“

„Kepsneliai gavosi tikrai labai gardūs, todėl labai siūlau išbandyti ir paįvairinti savo užkandžių ar pietų meniu. Bacalaitos skanūs ne tik karšti, bet ir atšalę, bei dera su įvairiausiais padažais“, – sako recepto autorė.

Žuvies kepsneliai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 400 g atšildytos arba šviežios menkės file; 2 kiaušinių; 1 nedidelio saliero stiebo; 1/3 vidutinio dydžio raudonosios paprikos; 1 nedidelio svogūno; 4 valg. š. kukurūzų krakmolo; 3 valg. š. pieno; 1 arb. š. džiovintos petražolės; 0,5 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų; 1/3 arb. š. čili pipirų (arba kitų aštriųjų pipirų); saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame ~15 min, kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.

Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi.

Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dedame po 1 kaupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus. Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų