Pastaruoju metu vis daugiau lietuvių savo socialinėse paskyrose dalijasi ką tik iškeptų cinamoninių bandelių nuotraukomis. Jeigu jūs vis dar nespėjote jų išsikepti namuose, tuomet jums puikiai pravers šis receptas. 

Cinamoninės bandelės (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)

Cinamoninės bandelės (Nuotr. Laisvalaikis virtuvėje)

Tešlai reikia: 180 ml šilto vandens; 21 g šviežių mielių (arba 7 g sausų); 120 g cukraus; 1 nubraukto a.š. druskos; 60 ml pasukų (arba pieno, kefyro); 1 kiaušinio; 60 ml augalinio aliejaus; 4,55 puodelių miltų.

Įdarui reikia: ~5060 g kambario temperatūros sviesto (arba margarino); ~4 v.š. rudojo cukraus; 2 a.š. cinamono; 2 v.š. kukurūzų krakmolo.

GAMINIMAS

Į dubenį supilti šiltą vandenį, sudėti mieles, suberti 1 v.š. cukraus, išmaišyti ir palikti šiltai, kad suveiktų mielės, suputotų (apie 10–15 min.). Vėliau supilti likusį cukrų ir druską, išmaišyti. Kitame dubenyje paplakti kiaušinį, ten pat supilti aliejų ir pasukas, gerai išmaišyti/išplakti.

Supilti į mielių/vandens mišinį ir išmaišius palaipsniui berti miltus, užminkyti tešlą, minkyti apie 7–10 min. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų, maloni liesti.

REKLAMA

Suformuoti rutuliuką, dėti į dubenį, uždengti rankšluostėliu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti ~1 val. (pakilti turi dvigubai). Pasiruošti įdarą. Nedideliame dubenėlyje suberti cukrų, cinamoną ir krakmolą, išmaišyti.

Ant švaraus stalo pabarstyti šiek tiek miltų ir iš pakilusios tešlos iškočioti gan ploną ~3–5 mm storio stačiakampio formos lakštą (gaunasi labai didelis lakštas, todėl pasiruoškite pakankamai vietos arba dalinkite tešlą pusiau ir kočiokite per du kartus). Tešlos paviršių tiesiog rankomis gausiai ištepti įdarui skirtu minkštu sviestu, vieną kraštą paliekant švarų (~2 cm).

Tada visą plotą, kuris išteptas sviestu tolygiai užbarstyti cukraus, krakmolo ir cinamono mišiniu. Atsargiai, kruopščiai susukti į vyniotinį pabaigiant švariuoju kraštu (tuo ant kurio neužtepta sviesto ir neužbarstyta cukraus mišiniu).

Ir supjaustyti  maždaug į 2 cm storio griežinėlius. Spirale į viršų suguldyti juos į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, palikti tarpelius (nes pakils ir išsiplės). Uždengti plėvele ir palikti pakilti apie 40-60 min.Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Šauti į orkaitę pakilusias bandeles ir kepti ~15 minučių arba tol, kol gražiai paruduos, tiesiog stebėti.

Varškės kremo glaistui reikia: ~80 g kreminės varškės; ~40 g kambario temperatūros sviesto; 1 v.š. auksaspalvio sirupo (arba skysto medaus); 1/2 a.š. vanilės esencijos (nebūtinai); 1 a.š. citrinos sulčių; ~ 60 g cukraus pudros (arba pagal skonį).

Dubenėlyje sukrėsti varškę, sviestą, supilti sirupą, esenciją, citrinos sultis ir suberti cukraus pudrą, gerai išmaišyti/ išplakti iki vientisos masės. Iš orkaitės ištrauktas bandeles aptepti glaistu ir mėgautis. 

Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje/ worldrecipes.eu

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Farai. Tokio veikėjo „Farai“ jau seniai nefiksavo: epizodas virto tikra tragikomedija
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
REKLAMA
„La maistas“ (nuotr. Organizatorių)
Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamino ...
Indrės Burlinskaitės sveiki sūreliai (tv3.lt fotomontažas)
Kūno rengybos trenerė Indrė Burlinskaitė karantino laikotarpiu skatina žmones ne tik judėti, bet ir vienas kitą nustebinti virtuvėje. Kartu su sužadėtiniu Liudu Vaisieta jie ...
Jogurtinis varškės tortas (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Gaminkite ir lepinkite savo artimus žmones. Beje, šis tortas tiks bet kokiais progai, nes šylant orams dažniausiai norisi gaivių tortų, ar ne tiesa?“, – sako tinklaraštininkė ...
Skaniausi kiaušinių pagardai  (nuotr. Shutterstock.com)
Artėjant Velykoms karantinas gali tapti priežastimi dar kruopščiau susiplanuoti, ką patieksite savo artimiesiems ant stalo. Velykoms tautiečiai jau pradėjo ruoštis, tad ...
Velykiniai sausainiai, kuriuos bus gaila ir valgyti (nuotr. we-are-scout.com)
Kiekvienas per šventes nori kuo nors nustebinti savo šeimos narius, artimuosius, draugus. Nors šiais metais Velykos bus kiek kitokios, tačiau tai ne priežastis atsisakyti ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų