„Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu. Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10. Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams. Labai skanu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

Kukuliai pagal Ritą (Nuotr. Ritos receptai)

Kukuliai pagal Ritą (Nuotr. Ritos receptai)

Kukuliams: 500 g  mėgstamos maltos mėsos; 150 g šviežių kiaulienos lašinių; 1 kiaušinio; 2 riekių batono; 150 ml grietinėlės; svogūno; 2 skiltelių česnako; pipirų; druskos; lydyto sviesto kepimui; petražolių puošimui.

Baltam padažui: 2 v.š. miltų; 200 ml naminio sultinio; 100 ml pieno; 1 v.š sviesto; pipirų; druskos.

Spanguolių padažui: 1 stiklinės šviežių spanguolių arba bruknių; cukraus pagal skonį.

Bulvių košei: bulvių pagal poreikį; grietinėlės; druskos.

GAMINIMAS

Mėsą ir lašinius sumalkite, dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną, kiaušinį, smulkintą svogūną, česnaką, pipirus ir druską. Masę gerai išminkykite ir išdaužykite.

Nusiskuskite bulves košei. Pasiruoškite baltą padažą: 2 v.š. miltų pakepinkite iki rudumo, po truputį pilkite sultinį, pradėjus tirštėti, pilkite pieną ir gardinkite druska, pipirais. Padažą palikite puode, kuriame troškinsite kukulius.

REKLAMA

Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir dėkite cukrų. Išmaišykite ir ragaukite.

Formuojame kukulius: rankas sušlapiname vandeniu ir formuojame nedidelius kukuliukus. Į vandenį dėkite druskos ir kaiskite bulves. Kol bulvės išvirs, galime kepti kukulius. Kepkite svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus. Kepimui naudokite lydytą sviestą.

Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.

Išvirus bulvėms, nusunkite, pilkite grietinėlę, užvirinkite bulves gerai sutrinkite ir išsukite. Gausite labai purią bulvių košę. Kukuliai paruošti, košė taip pat, belieka skanauti. Barstome smulkintų petražolių ir jokiu būdu neatsisakykite spanguolių padažo, tai yra labai skanu.

Šaltinis: Ritos receptai

Daiva
2020-03-24 20:43:28
Nekaltu dabar reik jieskot ir teist,,, tegu berniukas greiciau sveiksta!!
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Daiva 2020-03-24 20:43:28
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nekaltu dabar reik jieskot ir teist,,, tegu berniukas greiciau sveiksta!!   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Rauginti pomidorai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien ...
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Ritos receptai)
„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, ...
Jautienos troškinys (Nuotr. Samčio užrašai)
„Šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu“, – sako tinklaraštininkė Odeta. Reikės: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; 1 kg jautienos; 200 g ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų