• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, šio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstruos, ką gardaus pasigaminti iš pieno produktų, bei kuo juos galima pakeisti. Išbandykite naujus produktus, naujus skonius ir jūs!

Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, šio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstruos, ką gardaus pasigaminti iš pieno produktų, bei kuo juos galima pakeisti. Išbandykite naujus produktus, naujus skonius ir jūs!

REKLAMA

Laidos viešnia  Gintautė Kuraitė – veganiškos mitybos propaguotoja ir restorano „RoseHip“ įkūrėja. „Veganizmu susidomėjau prieš kokius 6-7 metus, o mėsos nevalgau 17 metų, palaipsniui atsisakiau ir kitų gyvūninės kilmės produktų“, – apie save pasakojo Gintautė.

Nuolatinis laidos šefas grilio virtuozas ir mėsos gerbėjas Vylius Blauzdavičius gamins tradicinės virtuvės patiekalus.

Kitas nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins netradicinę pienišką sriubą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pienas ir jo produktai mūsų virtuvėje vartojami nuo seno. Tačiau seniau, jie būdavo prieinami tik labiau pasiturintiems valstiečiams. Jei turi pieno, vadinasi turi karvę, turi kaip ją išmaitinti – kur ją ganyti, iš ko šieno priruošti, vadinasi turi žemės. O Radvilos jau 16 amžiuje gaminosi ledus. Tuomet dabartinius šaldytuvus atstodavo ledo kambariai, padaryti iš ledo gabalų“, – istorinės virtuvės įdomybes pasakojo Tomas.

„Desertams bei varškėtukams geriau naudoti riebesnę varškę “, – laidos žiūrovams patarė Tomas.

Kuo dar nustebins virtuvės šefai – pamatysite laidoje.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų