REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Humoristo ir ilgamečio laidų bei projektų vedėjo Vitalijaus Cololo mirtis sujaudino visą Lietuvą. Vyras mirė gruodžio 2-ąją, atostogaudamas Ispanijoje. 

Humoristo ir ilgamečio laidų bei projektų vedėjo Vitalijaus Cololo mirtis sujaudino visą Lietuvą. Vyras mirė gruodžio 2-ąją, atostogaudamas Ispanijoje. 

REKLAMA

Deja, net ir skaudžią akimirką atsiranda tokių, kurie naudojasi jautriausiomis akimirkomis ir kito mirtimi. Viena tokių – internetinė svetainė refa.lt. 

Joje pasirodė skandalingai skambanti antraštė „Paskutiniai Vitalijaus Cololo žodžiai šokiravo Lietuvos gyventojus…“. Šalia antraštės – besišypsančio Vitalijaus ir jo žmonos Ingos nuotrauka. 

Atsidarius nuorodą paaiškėja, kad jokių žodžių ir paskutinių Vitalijaus minčių čia nėra – galima rasti tik 2018 metais „Youtube“ publikuotą Vitalijaus Cololo interviu su Mantu Bartuševičiumi. Tai – tikrai nėra nei paskutinis Vitalijaus interviu, nei šokiruojantys jo ištarti žodžiai. 

Informacinių technologijų ekspertas Marius Pareščius tv3.lt sakė, kad tokie puslapiai vadinami „klikbaitiniais“ – tikimasi, kad vartotojas, pamatęs skandalingą antraštę, ant jos paspaus. Paprastai tokias svetaines kuria sukčiai, kurie siekia pasinaudoti kitų finansais arba informacija. „Paprastai siekiama atlikti tam tikras finansines operacijas, gauti informaciją iš vartotojų arba ragina ką nors nusipirkti.

REKLAMA
REKLAMA

Bet kuriuo atveju, pastebėjus tokius dalykus, geriausia būtų feisbuke raportuoti puslapį administratoriams, o jeigu jau „pakibote“ ant kabliuko ir susidomėjote, kas teksto viduje, kuo greičiau iš ten išeikite“, - aiškina pašnekovas.

REKLAMA

Ekspertas pataria šiukštu iš tokių puslapių nesisiųsti jokių dokumentų ir failų, nes su jais kartu, tikėtina, parsisiųsite ir kokį nors virusą į kompiuterį. Tokiu atveju sukčiai galės sekti jūsų veiklą arba pasinaudoti slaptažodžiais ar banko kodais.

Refa.lt svetainė jokių kontaktų, kuriais būtų galima susisiekti su administracija, nepateikia.

Jau aišku, kur vyks atsisveikinimas

Gruodžio 2 d. Ispanijoje netikėtai mirus garsiam Lietuvos humoristui, TV ir renginių vedėjui Vitalijui Cololo, gedi ne tik artimieji, giminės, draugai bet ir daugelis Lietuvos žmonių, kuriuos Vitalijus įkvėpdavo savo gera nuotaika, energija ir smagiais pokštais. Visų atmintyje jis būtent toks ir liks. Šiuo metu Vitalijus ruošiamas paskutinei kelionei namo į gimtuosius Druskininkus, kur bus ir palaidotas.

REKLAMA
REKLAMA

Vitalijaus artimieji atsisveikinti su juo kviečia ateinantį savaitgalį: šeštadienį 15-21 val. ir sekmadienį 10-21 val. Jo urna su pelenais stovės Druskininkinkų laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“ (Veisiejų g. 36).

Vitalijus Cololo bus laidojamas gruodžio 9 d. 13 val. Druskininkų „Ratnyčios“ kapinėse. Artimieji labai prašo pagerbti Vitalijaus atminimą tik kukliu baltu gėlės žiedu ir žvakute. 

Vitalijaus Cololo artimieji nuoširdžiai dėkoja visiems už palaikymą, bet prašo gerbti šeimos privatumą ir šį skausmingą laikotarpį leisti jiems ramiai gedėti.

„Dėkojame visiems už palaikymą. Jaučiame visų Jūsų paramą. Netikėta Vitalijaus mirtis pribloškė mus visus. Vis dar bandome suprasti ir įsisąmoninti tai, kas įvyko. Bet kalbėti apie tai per sunku. Todėl prašome nedraskyti širdies skambučiais ir klausinėjimais“, – prašė velionio žmona Inga.

Druskininkuose gimęs graikų kilmės V. Cololo dirbo TV3 televizijoje, vedė laidas „La maistas“, „Namų idėja su IKEA“, „Miestas ir kaimas“, „Puikusis šou“, dalyvavo TV projektuose ir šou, vedė renginius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų