REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ketvirtadienį „Gyvybės langelyje“ paliktas vos trijų parų sulaukęs kūdikis. Vyriškos lyties naujagimis buvo paliktas tvarkingas ir įvyniotas į užklotuką. Pasak specialistų, berniukas yra visiškai sveikas.

Vilniuje ketvirtadienį „Gyvybės langelyje“ paliktas vos trijų parų sulaukęs kūdikis. Vyriškos lyties naujagimis buvo paliktas tvarkingas ir įvyniotas į užklotuką. Pasak specialistų, berniukas yra visiškai sveikas.

REKLAMA

Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų-pagalbos centro „Šeimos slėnio“ direktorė Renata Rimdžiuvienė tv3.lt patvirtino, kad ketvirtadienį Žolyno gatvė Vilniuje esančiame „Gyvybės langelyje“ buvo rastas trijų parų amžiaus vyriškos lyties naujagimis.

„Berniukui viskas gerai, jis rastas sveikas, be jokių smurto žymių. Paliktas saugiai, tvarkingai ir neturintis jokių specialių poreikių“, – patikino R. Rimdžiuvienė.

Pasak direktorės, berniukas buvo aprengtas pagal sezoniškumą ir įvyniotas į užklotuką. Tai jau trečiasis naujagimis šiemet, kuris yra paliekamas Žolyno gatvėje, Vilniuje, esančiame „Gyvybės langelyje“.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvybės langelis – speciali kapsulė, į kurią iš lauko įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia perspėjimo signalas ir specialistai pasirūpina vaiku, kuriuo nenori rūpintis tėvai.

REKLAMA

Motinų, palikusių vaikus gyvybės langeliuose, policija neieško – jei jos apsigalvotų, per tam tikrą laiką gali kreiptis dėl vaiko grąžinimo.

Apie „Gyvybės langelius“

Naujienų portalas tv3.lt neseniai rašė apie tai, kad jau beveik 10 metų Lietuvoje veikia „Gyvybės langeliai“, kuriuose vaikų auginti nenorintys tėvai gali palikti savo susilauktus kūdikius.

Iki šiol „Gyvybės langeliai“ kelia daug diskusijų: vieni juos vertina, kaip vaiko gyvybę išsaugoti galintį reiškinį, o kiti teigia, kad jie tik palengvina atsikratymą nenorimu vaiku. Tačiau anksčiau naujienų portalo tv3.lt kalbinta viena iš gyvybės langelių iniciatorių buvusi Seimo narė, aktorė Asta Baukutė teigia, kad šie langeliai gelbsti kūdikius nuo patekimo į karstą.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl „Gyvybės langelio“ steigimo iniciatyvos A. Baukutė sulaukė labai daug kritikos ir abejonių.

Buvusi Seimo narė ne kartą šluostėsi ašaras išgirdusi eilinę kritikos bangą ar teigimus, kad jai nieko nepavyks. Tačiau galiausiai jos atkaklumas atnešė vaisių – 2009 metais Lietuvoje buvo įsteigtas pirmasis „Gyvybės langelis“.

„Aš labai seniai akcentavau: geriau ne lavonėlių statistika policijoje, o gyvybės išsaugojimas. Gyvybės langelis ne tam, kad jame tiesiog paliktų vaikus, o tam, kad žmonės susimąstytų ir jame nebebūtų kūdikių, o nėščios moterys sulauktų reikiamos pagalbos. Gyvybės langelis buvo mano intencija skatinti diskusijas ne tik kalbomis, bet ir veiksmais“, – teigia buvusi Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų