REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Rugsėjo mėnesį pradėta šviečiamoji iniciatyva visuomenei „Čia tik lėlė“, skatinanti tėvus ir globėjus kuo daugiau sužinoti apie pavojingą meningokokinę B infekciją, jos padarinius ir naujausias apsaugos galimybes. 

Rugsėjo mėnesį pradėta šviečiamoji iniciatyva visuomenei „Čia tik lėlė“, skatinanti tėvus ir globėjus kuo daugiau sužinoti apie pavojingą meningokokinę B infekciją, jos padarinius ir naujausias apsaugos galimybes. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujausi apklausos duomenys rodo, kad beveik du trečdaliai tėvų, auginančių iki 10 metų vaikus, teigia žinantys nepakankamai, kad susidarytų objektyvią nuomonę apie meningokokinę B infekciją ir jos keliamą grėsmę. 

REKLAMA

Tinklaraščio „Ponas Leonas“ autorė, Leono mama Donata Juškė apie šią infekciją yra girdėjusi ne kartą, o ir ji pati ragina visus tėvus nelikti abejingais ir paskiepyti savo vaikus nuo šios klastingos infekcijos. 

Donata, kada pirmą kartą pati sužinojote apie meningokokinę B tipo infekciją, kokios mintys jus tada užplūdo? 

Esu baigusi magistro studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete, todėl apie šią infekciją esu girdėjusi ne kartą, tik studijuojant ji man atrodė ne tokia baisi. 

REKLAMA
REKLAMA

Dabar, kai turiu 2,5 metų sūnų Leoną, man ši infekcija yra labai baisi, ypač kai jos galima išvengti paskiepijus vaiką. Mano šeimoje yra labai daug medikų ir mes dažnai padiskutuojame apie šią infekciją, kuri gali nusinešti gyvybę arba palikti žymes visam gyvenimui. 

Jūs esate paskiepijusi savo vaiką nuo meningokokinės B infekcijos. Kas jus paskatino priimti tokį sprendimą? 

Paskiepyti savo sūnų mane paskatino savo pačios šaltas protas, domėjimasis ir statistika. 

Mano šeimoje yra daug medikų, jie vis papasakoja, kokia ši liga yra baisi ir kokie baisūs gali būti jos padariniai. Taip pat ir Leono pediatrė rekomendavo paskiepyti sūnų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip manote, dėl kokių priežasčių kiti tėvai vis dar nesiryžta skiepyti savo vaikų? 

Šiuo metu internete galima rasti labai daug dezinformacijos ir tai labai klaidina žmones. Reikia mokėti ieškoti teisingos, moksliniais tyrimais paremtos informacijos. 

Visos vadinamosios antivakserių grupės dalinasi klaidinga informacija ir tyrimais, kurie yra neparemti jokiomis mokslinėmis žiniomis. Žmonės kalba nebūtus dalykus, nors jiems trūksta objektyvių žinių ir šaltinių. Labiausiai gaila, kai tėvai, kurie gali nemokamai paskiepyti savo vaiką, to nedaro. 

REKLAMA

Anksčiau jūs prisijungėte ir prie kitos šviečiamosios iniciatyvos „Vaiko ateitis – mano rankose“. Galbūt tokios iniciatyvos suteikia daugiau reikiamos informacijos tėvams? 

Manau, kad tėvai tokių iniciatyvų metu gauna daugiau reikalingos informacijos. Siūlyčiau dar daugiau šviesti tėvus apie meningokokinę infekciją ir skiepus, nes dezinformacijos šiuo metu yra kur kas daugiau nei moksliniais tyrimais pagrįstos informacijos. 

Kokią žinutę norėtumėte perduoti mamoms, kurios vis dar nėra paskiepijusios savo vaikų nuo meningokokinės B tipo infekcijos? 

REKLAMA

Pagalvokite ne tik apie savo vaiko ateitį, bet ir apie kitus vaikus, mano sūnų. Ši infekcija yra užkrečiama ir ja susirgti gali bet kas.

 

Dėl asmeninės medicininės konsultacijos prašome kreiptis į sveikatos priežiūros įstaigą.

CL Nr [NP-LT-MNX-PRSR-190021], parengimo data: [2019 11 12]

© 2019 GSK įmonių grupė arba licencijos turėtojas.

Informaciją parengė “GlaxoSmithKline Lietuva”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų