REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau įpusėjome rudens laikotarpį, o visai neseniai pajautėme ir pirmąjį šaltuką. Būtent tokiomis besikeičiančiomis oro sąlygomis mūsų oda susiduria su nemenkais išbandymais.

Jau įpusėjome rudens laikotarpį, o visai neseniai pajautėme ir pirmąjį šaltuką. Būtent tokiomis besikeičiančiomis oro sąlygomis mūsų oda susiduria su nemenkais išbandymais.

REKLAMA

Kaip teisingai prižiūrėti savo veido odą rudenį ir kokie naminiai produktai yra geriausi mūsų veido kaukėms, atskleidžia veido mankštų specialistė Viktorija Baltramiejūnienė.

Rudenį oda išgyvena prisitaikymą

Pati Viktorija Lietuvoje yra žinoma kaip veido mankštų specialistė, tačiau ji jau kuris laikas lietuvius šviečia ir apie namines veido kaukes. Mat moteris idealiai panaudoja namuose randamus kasdieninius produktus.

Pasak Viktorijos, lietuviams iš vienos pusės pasisekė, kad mes turime net keturis skirtingus metų laikus, tačiau kiekvieną kartą jiems besikeičiant, mūsų veido oda susiduria su nemenkais iššūkiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Atvėsus orams, įjungiame šildymo sezoną, rengiamės šilčiau, išeiname į šaltį, o sugrįžus prakaituojame. Tai sukelia papildomą stresą odai. Ji ima sausėti, išgyvena prisitaikymo momentą.

REKLAMA

Turime parodyti veido odai, kad baigėsi šiltesnis periodas ir laikas pakeisti jos prižiūrėjimo niuansus“, – sako specialistė.

Keturis mėnesius veidą plauna tik avižomis

Viktorija ilgą laiką propagavo avižas ir jų teikiamas naudingas savybes veido kaukėms. Tačiau naudojant tokias veido kaukes, moteriai kilo idėja – kodėl gi nepabandžius veido plauti būtent avižomis ir taip pakeisti cheminius prausiklius?

Visiškai eksperimentu laikytas toks bandymas moterį atvedė prie itin naudingų atradimų.

„Šį eksperimentą plauti veidą avižomis sugalvojau pati, jis iš niekur nėra pavogtas, tiesiog atsirado mano vidinė drąsa pabandyti. Aš nesu specialistė, tačiau dabar mokausi daugiau apie natūralią kosmetiką, vis stengiuosi Lietuvą šviesti apie namines veido kaukes“, –patikina pašnekovė ir priduria:

REKLAMA
REKLAMA

„Pagalvojau, jeigu mes kaukę ant veido galime laikyti net iki pusvalandžio, tai kodėl negalime pasiimti sumaltų avižinių dribsnių ir patys nusiprausti savo veido?“

Pati Viktorija atvirauja, kad ji tikrai nežinojo, kur ją nuves toks eksperimentas, galbūt tai būtų buvęs visiškai nepasiteisinęs triukas, tačiau įvyko visiškai priešingai:

„Aš pati esu kosmetikė, pradžioje kiti specialistai vis komentuodavo, kad čia yra briedas. Tas briedas baigėsi tuo, kad nuo prausimosi avižomis jau praėjo keturi mėnesiai, o aš namuose nebeturiu jokių cheminių prausiklių ar tonikų“, – pasakoja veido mankštų trenerė.

Veido oda tampa švari ir švytinti

Prausimosi avižomis naudą Viktorija pastebėjo jau po kelių kartų. Jos veido poros susitraukė, veido oda tapo švari ir šviesesnė, vientisesnės struktūros. Toks Viktorijos prausimasis avižomis du kartus per dieną neliko nepastebėtas ir kitų jos sekėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl dabar moteris yra įkūrusi „Avižinių veidelių“ grupę, kurioje dalyvauja tiek moterys, merginos, tiek ir vaikinai.

„Tai yra ne tik mano žodžiai. Yra sekėjai, kurių veidas prausiantis avižomis, keičiasi. Oda tampa dėkinga, jokia pirktinė priemonė iš parduotuvės nepadarė tokio teigiamo poveikio su mano poromis, ką padarė paprastos avižos“, – sako pašnekovė.

Pasak Viktorijos, norint išbandyti šį prausimosi būdą, tereikia namuose susimalti avižinius dribsnius. Ar jie bus brangesni ekologiški, ar paprasti pigesni, Viktorija sako, kad poveikiui veidui skirtumo tikrai nėra.

Susimalus avižas paprasta kavamale, du kartus per dieną – ryte ir vakare – reikia nusiprausti savo veidą. Paėmus šiek tiek avižų sumaišyti jas su vandeniu iš čiaupo arba moliu. Tuomet gautą masę užtepti ant veido ir masažinėmis linijomis įtrinti į savo veidą.

REKLAMA

„Tai yra taupus prausimosi metodas ir tai tikrai veikia. Nusiprausus veidą avižomis, jaučiame švarią veido odą. Tai fantastiškas dalykas, nes avižos drėkina veidą ir nejaučiamas tempimo jausmas“, – priduria moteris.

Atskleidė geriausias namines veido kaukes

Dalyvavusi tiesioginėje naujienų portalo tv3.lt konferencijoje, Viktorija atskleidė ir geriausius naminius produktus, iš kurių galima pasigaminti paprastas, bet ypač efektingas namines kaukes.

NAMINĖ BUROKĖLIŲ KAUKĖ

Reikės: šiek tiek aliejaus, burokėlių miltelių ir buroko.

„Naminei kaukei galima naudoti paprastą buroką arba miksuoti su burokėlių milteliais. Žinoma, ant veido galima užtepti ir paprastą žalią buroką. Naudodami tokią kaukę, gauname visišką vitaminų bombą. Veido odą prisotiname, o raudona spalva įkaitrina pačią odą, ji tampa pamaitinta“, – sako veido mankštų trenerė.

REKLAMA

NAMINĖ MOLIŪGŲ KAUKĖ

Reikės: žiupsnelio ciberžolės, šiek tiek aliejaus ir moliūgo.

„Šiai veido kaukei drąsiai galima naudoti moliūgo likučius po Helovino. Moliūgai neturi jokio kvapo ir puikiai susimala, jį galima naudoti tiek žalią, tiek apvirtą. Galima įdėti šiek tiek ir ciberžolės, o po tokios veido kaukės oda tikrai bus aksominė, prisotinta C ir B grupės vitaminais. Tai ypač tinka riebiai veido odai“, – patikina Viktorija.

NAMINĖ AVOKADŲ KAUKĖ

Reikės: šiek tiek maltų avižų arba alijošiaus ir avokado.

„Avokadas yra mano didžioji meilė, kuri draugauja absoliučiai su visais ingredientais. Žinoma, į tokią naminę veido kaukę aliejaus galime ir nebedėti, tačiau galima įdėti šiek tiek alijošiaus. Alijošius ir avokadas yra absoliutūs lobynai mūsų veido odai. Naudodami tokią kaukę, niekada neprašausite. Tiesa, vertėtų naudoti jau pastovėjusį avokadą“, – sako specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NAMINĖ MORKŲ KAUKĖ

Reikės: šiek tiek aliejaus, ciberžolės, morkų miltelių ir morkos.

„Kartu su morka galime naudoti ir morkų miltelius. Morkų sultyse abstu vitaminų ir mineralų, o intensyvi jų spalva prisotina ir veido odą. Ši kaukė veidui suteikia stangrumo ir elastingumo“, – priduria Viktorija.

NAMINĖ BULVIŲ KAUKĖ

Reikės: Šiek tiek aliejaus, kokosų miltų, bulvės.

„Bulves tarkuojame arba verdame, nes jas apviriant, jos nepraranda daug gerų savybių. Žinoma, galima jas susmulkinti ir žalias. Tokia naminė veido kaukė puikiai tinka paakių zonai, viršutiniam vokui. Kuo geltonesnė bulvė, tuo daugiau joje yra vitamino C“, – atskleidžia vaido mankštų trenerė.

REKLAMA

NAMINĖ OBUOLIŲ KAUKĖ

Reikės: Šlakelio obuolių acto, šiek tiek maltų avižų ir obuolio.

„Galima ant veido tepti tik obuolius arba sumaišyti su šiek tiek aliejaus, avižomis. Obuolį su krakmolu taip pat galima tikrai poruoti. Tokia veido kaukė suteiks odai užpildymo, minkštumo ir elastingumo“, – sako pašnekovė.

Prieš naudojant veido namines kaukes, Viktorija rekomenduoja vengti jums alergiškų produktų. O jeigu pasiryžote naudoti namines kaukes, prisiminti, kad tai reikia daryti nuoširdžiai ir ne vieną kartą per mėnesį.

„Mažiausiai namines veido kaukes reikėtų naudoti tris kartus per savaitę. Pasigaminti reikiamą masę, pastatyti į šaldytuvą ir tepti ant odos storu sluoksniu aplink ovalą, kaklą ir dekoltė. Svarbu, kad produktai būtų ekologiški ir pirkti, pavyzdžiui, vietiniuose turgeliuose“, – rekomenduoja veido mankštų trenerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų