REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaudi žinia: mirė 44-erių Lietuvos dizaineris Žanas Maslauskas. Ši žinia penktadienį pasirodė oficialiame „Batų namai“ puslapyje.

Skaudi žinia: mirė 44-erių Lietuvos dizaineris Žanas Maslauskas. Ši žinia penktadienį pasirodė oficialiame „Batų namai“ puslapyje.

REKLAMA

Kartu su jautriu laišku, artimieji išplatino ir paskutinį prašymą, susijusį su netikėtai mirusiu dizaineriu. 

Prašoma į atsisveikinimą atvykti apsirengus spalvotais drabužiais, mat pats Žanas nemėgo juodos spalvos. Taip pat artimieji prašo atnešti po vieną gėlės žiedą bei neapsisunkinti gėlėmis bei vainikais. 

„Atsisveikinimas su Žanu vyks Kėdainiuose, Gedulo Saloje (Skongalio g. 1, Kėdainiai) nuo Šeštadienio (08.31) 12:00 iki Sekmadienio 15:00.

Jei atvyksite, prašome neapsisunkinti gėlemis bei vainikais, Žanas mėgo minimalizmą, tad kviečiame atsinešti po vieną baltą gėlę. Apsirenkime spalvotai, Žanas nėmėgo juodos spalvos, tad gerbkime jį ir visi ateikime pasipuošę įvairiausiomis spalvomis!“

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai vyras dalyvavo TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ir ten papasakojo apie ligą, su kuria kovoja.

Žanas, kasdien kovojantis už savo gyvybę, neišsigando likimo negandų ir nepalūžo – su optimizmu siekia užsibrėžtų tikslų, puoselėja įkurtus „Batų namus“ ir žada sukurti batus Andriui Mamontovui.

REKLAMA

Ironija prieš septynis infarktus „Sveikatos problemos yra tarsi įkvėpimas kurti. Visi išgyvenimai vėliau atsispindi kūryboje. Su kiekviena krize atsiranda dar didesnis noras kažką nuveikti“, – laidos vedėjos Kristinos Rimienės kalbintas pašnekovas atviras – krizių jo gyvenime buvo labai daug: cukrinis diabetas, septyni infarktai, laukiančios širdies ir inkstų transplantacijos...

Vien praėjusiais metais jis patyrė tris infarktus, praleido ligoninėse net septynis mėnesius, tačiau ir į juodžiausias dienas žvelgia su ironija. Žanas nedejuoja dėl negandų, kiekvieną kartą atsidūrus ligoninėje gimsta naujos batų kolekcijų idėjos ir svajonės.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais vyras laimėjo žūtbūtinę kovą su mirtimi, laukęs širdies ir inkstų transplantacijos, dėl cukrinio diabeto komplikacijų netekęs dviejų kojų pirštų ir jau nebegalintis gyventi be reguliarių inkstų dializių, 43 metų kėdainietis likimo smūgiams priešinosi kasdien kurdamas naują avalynę bei šio savo meniško amato paslaptis perduodamas savo vaikams – jo įkurtus „Batų namus“ jau perėmusiam sūnui Benui ir jo sužadėtinei Gintarei Petreikytei.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų