• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu po savaitgalio turite šviežių daržovių, pats metas pasirūpinti jų atsargomis žiemai. Tai padaryti gana paprasta, tereikia žinoti, kaip tiksliai sudėti daržoves, kad šių mišinys džiugintų ištisus metus.

Jeigu po savaitgalio turite šviežių daržovių, pats metas pasirūpinti jų atsargomis žiemai. Tai padaryti gana paprasta, tereikia žinoti, kaip tiksliai sudėti daržoves, kad šių mišinys džiugintų ištisus metus.

REKLAMA

Tai legendinis mišinys, kurį mėgsta visos šeimininkės, jį itin patogu naudoti ištisus metus sriuboms, troškiniams, garnyrui. Aromatas ir skonis džiugins namiškius. 

Jums reikės: 

kilogramo svogūnų, kilogramo morkų, kilogramų paprikų, kilogramų pomidorų, žalumynų. (galite papildomai rinktis visas mėgstamas daržoves)

Nenustebkite dėl pomidorų, užšaldant jie taps šiek tiek kitokie, bet duos nuostabų skonį. Pirmiausia, viską supjaustome šiaudeliais ir/ar kubeliais.

Tuomet morkas smulkiname per kombainą, per vidutinį sietelį (gausis tarsi korėjietiškos, bet galima tarkuoti ir kaip norisi). Pomidorus aš pati supjaustau vidutiniais ir smulkiais kubeliais.

REKLAMA
REKLAMA

Žalumynus tiesiog smulkiai supjaustau. Viską permaišome. Dedame į paprastus plastikinius maišelius ir susukame tarsi dešreles (šitaip po to daug patogiau atlaužti tiek, kiek jums reikia).

Šiais metais dar sugalvojau šaldyti paketėliuose sumuštiniams, jie nedideli - 15×20, kaip tik 1 ar 2 patiekalams. Galite šaldyti ir plastikiniuose konteineriuose, bet iš jų vėliau nelabai patogu išimti porcijas. Skanaus!

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų