Ruošiate atsargas žiemai, o visi įprasti pomidorų marinatai jau seniai pabodo? Išbandykite šį pomidorų padažą žiemai, kurį pasigaminsite itin lengvai. 

Pomidorų padažas žiemai (Nuotr. Skanus gyvenimas)

Pomidorų padažas žiemai (Nuotr. Skanus gyvenimas)

REIKĖS: 3 kg pomidorų; 2 raudonų paprikų; 3 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 5 v.š. druskos; 150 ml acto (9 %); 1 а.š. maltų juodųjų pipirų; 1 а.š. cinamono; 1 а.š. maltos kalendros; baziliko ir raudonėlio.

GAMINIMAS

Pomidorus išpjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti.

Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant.

Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

 

Pritariu
2019-08-11 21:54:37
Ir aš nesupratau. Gal reikėtų odelę nulupti? Ir kam pjaustyti, jei viskas malama? Ir kam malti, jei galima viską iki vientisos masės susmulkinti blenderiu?Prieš rašant reikėtų bent pagalvoti. I
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
N 2019-09-03 11:24:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Man visai nepatiko, per saldu, reikes perdaryti, nes gaila produktų ir darbo    ATSAKYTI
Lina 2019-09-02 22:23:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Per daug acto ..neragavus supyliau...gaila darbo...teks pilti lauk, ziauriai rugstu   ATSAKYTI
2019-08-15 12:25:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aš tai pomidorus iškarto su nutribulet sumalu su odelėm, nelieka nė vieno gabaliuko, taip pat ir kitas daržoves sumalu kartu, po to verdu kol išsigarina didesnis kiekis vandens. Nuo 5 litrų sutrintų pomidorų nugarinu apie 2,5 litrų. Įdedu prieskonius, supilu acta pagal skonį. Čia žiauriai daug druskos parašyta..    ATSAKYTI
atidžiau skaityk 2019-08-13 16:00:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
parašyta - pomidorus blanširuoti (aišku, kad nulupti odelę)   ATSAKYTI
to.atidziau 2019-08-15 12:29:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
zinom ka reiskia blansiruoti, bet nesuprantam kodel ne sveikus blansiruot, o supjaustytus, kaip paskui ta odele lupinesi nuo gabaliuku?  
Zitulka petruskele 2019-08-17 11:00:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Gerai raso as irgi sublenderiuoju nelupu jokiu odeliu maziau darbo o tezultatas tas pats  
P.s. 2019-08-13 11:51:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Pamiršau, druskos tik 3 šaukstai ir visada ragauju, nes priklauso nuo pomidorų saldumo ir rūgštumo :)   ATSAKYTI
To atidziau 2019-08-15 12:24:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
kas yra blansiruoti visi zinom, bet raso pirma ispjaustyti , paskui blansiruoti.. tai negi SUPJAUSTYTUS gabaliukus lupinesi? gal geriau pirma blansiruoti, paskui tik pjaustyti :D  
Belekas 2019-08-13 11:47:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Aš darau pagal šį recepta jau daug metų ir jis pas mane kiek kitoks. Daugiau paprikų ir svogūnų ir aš pagal save pilu mažiau acto, nes būtu per rūgštus. Ir pomidorus blančiruoju, viską supjaustau nedideliais kūbeliais, o baigiant virti viska sublenderiuoju. Mano šeima šita padaža dievina. Gaminu su juo lazanija, makaronus, dedu į plova ir t.t... Vertas dėmesio padažas.    ATSAKYTI
Negaminsiu 2019-08-13 07:25:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
5 valgomi šaukštai druskos... siaubas, tiek į 3 kg pomidorų. .. cukraus nepagailėta taip pat. Skonis bus geras, bet sudėtis..   ATSAKYTI
Neblenderiuokit 2019-08-12 10:05:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Blenderiuotas padažas neskanus,aš net nemalu,tai super gaunasi su gabaliukais   ATSAKYTI
Na 2019-08-11 22:57:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Gal turejo omenyje,nupjauti uodegeles(ispjaustyti)..   ATSAKYTI
Nesuprantu 2019-08-11 21:37:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Kaip suprasti "pomidorus ispjaustyti, tada uzpilti karstu vandeniu, blansiruoti ir t.t."
Supjaustyti ir blansiruoti? Koks tada blansiravimo tikslas?   ATSAKYTI
Pritariu 2019-08-11 21:54:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
-8
Ir aš nesupratau. Gal reikėtų odelę nulupti? Ir kam pjaustyti, jei viskas malama? Ir kam malti, jei galima viską iki vientisos masės susmulkinti blenderiu?Prieš rašant reikėtų bent pagalvoti. I  

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Bulvių užkepėlė (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
Labiau nei bet ko kito šaltais rudens vakarais pasiilgstate keptų bulvių? Tuomet išbandykite šią bulvių užkepėlę, kuri idealiai tiks kartu su stikline kefyro.  Reikės: ...
Skalbimo mašina (nuotr. 123rf.com)
Kai tvarkomės namuose, kaip dažnai pagalvojame apie daiktų, kurie neatrodo nešvarūs, valymą? Tačiau jei reguliariai ignoruojame tam tikras namų vietas, jose gali gyventi ir ...
Keksas su mėlynėmis ir kefyru (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Labai norėjau kekso su mėlynėmis, dar turėjau šaldytuve šiek tiek kefyro, o šaldiklyje mėlynių, tad šis receptas buvo kaip tik man. Keksas pagaminamas labai greitai, nereikia ...
Avokadai (nuotr. 123rf.com)
Visiems avokadų mėgėjams derėtų suklusti, ši maža gudrybė padės ilgiau išsaugoti avokado likučius, rašoma dailystar.co.uk. Šiuo metu avokadų populiarumas yra pakilęs į ...
Karamelinis obuolių pyragas (Nuotr. Jurgittos virtuvė)
„Tikrai kepsiu dar ne kartą...Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų