Lietingą dieną svajojate apie šiltus, ką tik iškeptus kotletukus? Išbandykite šį kotletų receptą, kuris yra atkeliavęs tiesiai iš kaimo. 

Kaimiški kotetukai (Nuotr. Samčio užrašai)

Kaimiški kotetukai (Nuotr. Samčio užrašai)

Kotletukams reikės: 500 gr. maltos mėsos ( naudojau kiaulieną), 2 kiaušinių, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 5 pievagrybių, 1 riekelės baltos duonos, 1 st. džiuvėsėlių, aliejaus kepimui, druskos, pipirų.

GAMINIMAS

Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame vandenyje išmirkytą ir nuspausta duoną, įtarkuojame svogūną, beriame druską ir pipirus ir gerai išminkome.

Pievagrybius susmulkiname ir apkepiname šlakelyje aliejaus. Sudedame išspaustus česnakus ir dar pakepiname, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsiname įdarą.

Iš faršo formuojame blyną, dedame šaukštą įdaro ir formuojame kotletukus. Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Kotletą apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame džiuvėsėliuose.

Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepiname gerai. Dedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškiname kelias minutes. Valgėme su burokėlių salotomis.

P.s. galima naudoti ir miško grybus, bus skaniau.

Šaltinis: Samčio užrašai

 

Edgaras
2019-08-03 13:30:53
1kg kiaulienos faršo,dvi žalios bulvės,morka(sutarkuot per stambesnę tarką),kiaušinis,druska,pipirai,svoguną supjaustyt.Viską išmaišai.Įkeptuvę aliejaus(patys kokį naudojat) sulibdom kotletų formą ir ant mažos ugnies kepam uždengę dangčiu vis vartydami karts nuo karto kai baigineja kept atidengiam dangti ir apskrudinam vartydami.Tetuko kotletukai.Šeima dievina mano iškeptus kotletus
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Kam džiūvėsėliai 2019-08-19 22:39:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kiek žinau paniruoti kepsniai/kotletai netroškinami. Koks tikslas paniruoti tuomet   ATSAKYTI
Edgaras 2019-08-03 13:30:53
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
1kg kiaulienos faršo,dvi žalios bulvės,morka(sutarkuot per stambesnę tarką),kiaušinis,druska,pipirai,svoguną supjaustyt.Viską išmaišai.Įkeptuvę aliejaus(patys kokį naudojat) sulibdom kotletų formą ir ant mažos ugnies kepam uždengę dangčiu vis vartydami karts nuo karto kai baigineja kept atidengiam dangti ir apskrudinam vartydami.Tetuko kotletukai.Šeima dievina mano iškeptus kotletus   ATSAKYTI
W 2019-08-03 23:27:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-7
Aciu uz recepta. O bulves tarkuojat smulkiai ar kaip ir morka - stambiai?  

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Močiutė parodė, kaip pasigaminti skaniausius žemaičių blynus (Nuotr. Romas and MO)
Pasiilgote mylimų žemaičių blynų? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, kuriuo su jumis dalijasi žymi tinklaraštininkė močiutė.  Įdaras: virta malta kiauliena: 800 ...
Naujus įpročius galima ugdyti pamažu. Shutterstock nuotr.
Per dieną žmogus vidutiniškai sugeneruoja 2 kilogramus atliekų, tarp jų – nemaža dalis maisto likučių. Pasaulyje vis labiau plintant judėjimo be atliekų (angl. zero waste) ...
Bulvių mišrainė (Gamink su Audrone nuotr.)
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo net dvi mišraines kiekvienam skoniui. Sako, kad prie jų tiks ir mėsos, ir žuvies patiekalai. Kiekvienai prireiks vos 4 ...
Bulviniai blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ...
Maisto banko nuotr.
Su maisto švaistymo problema kovojantis paramos ir labdaros fondas „Maisto bankas“ kasdienėje veikloje susiduria su daugybe iššūkių. Vertindamas išdalinamo maisto kiekius ir ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų