• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu norite pasimėgauti gardžiai paruoštais pikantiškais agurkėliais, skubėkite išbandyti šį receptą, kuris nepaliks abejingų. 

Jeigu norite pasimėgauti gardžiai paruoštais pikantiškais agurkėliais, skubėkite išbandyti šį receptą, kuris nepaliks abejingų. 

REKLAMA

Jums reikės:

1 kilogramo griežinėliais pjaustytų agurkų, pusantro valgomojo šaukšto druskos, 150 ml 6 procentų acto, 3 valgomųjų šaukštų aliejaus, 2-3 skiltelių česnako, pusės arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos. 

Iš pradžių agurkų griežinėlius užberiame druska, išmaišome bei paliekame kambario temperatūroje 6 valandoms.

Po to acte ištirpiname cukrų, užpilame ant agurkų. Įpilame aliejaus, sudedame česnakus, įberiame aitriosios paprikos arba susmulkinto čili pipiro. Dar kartą išmaišome bei dedame į šaldytuvą. Leidžiame agurkams marinuotis porą dienų arba kiek ilgiau. 

Šie marinuoti agurkai išsiskiria tuo, kad yra labai traškūs, turi subtilaus aštrumo bei saldumo. Internete tokių bei labai panašių receptų yra begalė, bet pati sunkiausia dalis yra subalansuoti marinatą taip, kad agurkai nebūtų per saldūs ar per aštrūs, bet nebūtų ir prėski.

Šaltinis: https://pirmiausiapavalgyk.wordpress.com/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų